Hoe schrijf je een open sollicitatiebrief?

Ga aan de slag in jouw droom (stage)functie!

Hoe ziet een open sollicitatiebrief voor een stage eruit?

Heb jij een organisatie gevonden waar je super graag aan de slag wilt én weet je welke (stage)functie je graag in het bedrijf zou willen bekleden, maar is er nog geen vacature voor jouw droomfunctie? Ga dan aan de slag met het schrijven van je open sollicitatiebrief.

Hoe ziet een open sollicitatiebrief eruit?

De basis van een open sollicitatiebrief is gelijk aan een normale sollicitatiebrief. In deze blog beschrijven we vooral het verschil van de inhoud; wat schrijf je anders in de motivatie of afsluiting? De structuur van een sollicitatiebrief kun je vinden in onze blog over het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief.

De inleiding van een open sollicitatiebrief

In een normale sollicitatie schrijf je inleiding over jezelf (wie ben je, wat studeer je, waar woon je), maar ook over de beschreven functie in de vacature. In een open sollicitatie kan dit niet! Geef in de inleiding kort aan welke functie je wilt bekleden, in één of twee regels waarom je deze functie hebt gekozen en schrijf in één regel waarom je hebt gekozen voor dit bedrijf hebt gekozen.

Motivatie van een open sollicitatiebrief

In de motivatie ga je verder op de punten die je hebt aangehaald in de inleiding. Beantwoord hier de vraag: “Wat kom ik de organisatie brengen?”. Spits toe op de functie: “Waarom is het belangrijk dat je aan de slag gaat binnen dit vakgebied?” en geef je persoonlijke motivatie (waarom wil je dit doen, je ervaring, je kennis, je eigenschappen). Beschrijf daarnaast wat jou zo enthousiast maakt over de organisatie.

Afsluiting van een open sollicitatiebrief

De afsluiting van een open sollicitatiebrief kan gelijk zijn aan een normale brief. Zorg dat de afsluiting kort en krachtig is. Denk hierbij aan een zin als: “Graag zou ik in een persoonlijk gesprek met u mijn sollicitatie nader willen bespreken”.

Je cv

Voeg daarnaast je CV toe. Alles weten over het opstellen van een fantastisch cv? Check onze blog met cv tips.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.