Staat je vraag hierbij?

Ben je een bedrijf? Klik rechtsboven!

Voor studenten

Vragen die we vaker horen van studenten

1. Wat doet StudentenBureau voor mij?

Al sinds 1998 helpen wij studenten met het vinden van stages, afstudeerstages en studiegerelateerde bijbanen. Op onze website vind je alle stages, afstudeeropdrachten en studiegerelateerde bijbanen die we op dit moment beschikbaar hebben. Hierbij kun je zelf aangeven als je interesse hebt in een vacature. Daarna voeren we samen met jou een CV check uit en we begeleiden je tijdens je sollicitatieprocedure. Door onze unieke en persoonlijke werkwijze zijn wij in staat om voor jou het bedrijf te vinden waar jij op de juiste plek zit!

2. Hoe kan ik me aanmelden bij StudentenBureau?

Je kunt je aanmelden bij StudentenBureau door je in te schrijven. Tijdens je inschrijving maak jij je profiel persoonlijk: je kunt aangeven in welke regio(‘s) je wilt stagelopen of werken en wat voor soort opdrachten je interessant vindt. Daarnaast kun je ook je CV uploaden. Door een compleet persoonlijk profiel zorg je ervoor dat wij gericht voor je op zoek kunnen gaan.

3. Krijg ik wel een stagevergoeding als ik via StudentenBureau een stage zoek?

Jazeker! Bij al onze stages en afstudeerstages is een stagevergoeding vanzelfsprekend. We werken alleen samen met bedrijven die minimaal € 400,- stagevergoeding per maand vergoeden. Dit bedrag kan in principe onbeperkt oplopen en overleg jij zelf met je stagebedrijf.

4. Hoe zoek ik naar een vacature?

Op onze website staan alle beschikbare stages, afstudeerstages en bijbanen. Je kunt je zoektocht zo specifiek maken als je wilt, door bijvoorbeeld te zoeken op vacatures die aansluiten bij jouw opleiding, regio of niveau. In het finetune menu links naast de vacatures kun je, indien gewenst, de zoekopdracht verfijnen door te kiezen voor een bepaalde startdatum, minimum aantal medewerkers en specifieke trefwoorden.

5. Bemiddelen jullie ook buitenlandstages?

Heel soms. Omdat wij alle bedrijven persoonlijk bezoeken en we (jammer genoeg) dat niet in het buitenland kunnen doen, hebben we alleen een buitenland stage als een klant ook een vestiging in het buitenland heeft.

6. Ik heb een vacature gevonden die ik interessant vind. Hoe kan ik aangeven dat ik interesse heb?

Je kunt heel gemakkelijk op een vacaturepagina klikken op de knop "Ik heb interesse". Hiermee geef je onze medewerkers door dat je interesse hebt. Heb je vragen over een vacature? Bij iedere stage, afstudeerstage of bijbaan staat een persoonlijke coach inclusief mobiel nummer en e-mailadres. Bel of mail ons gerust!

7. Ik heb gereageerd op een vacature. Wat kan ik verder verwachten?

De stage- of jobcoach die verantwoordelijk is voor de vacature bekijkt of jouw profiel aansluit bij het bedrijf. Hiervoor zal hij/ zij telefonisch contact met je opnemen. Tijdens een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor nemen wij jouw CV met je door en bespreken we je wensen & eisen. Is er een match, dan nemen wij contact op met het bedrijf en zorgen ervoor dat jouw sollicitatiegesprek wordt ingepland.

8. Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van relevante vacatures. Hoe doe ik dit?

Als je je inschrijft bij ons, dan krijg je automatisch alle nieuwe vacatures in je inbox. Je krijgt alleen opdrachten die aansluiten bij jouw opleidingen. Geen vacatures meer ontvangen? Ieder mailtje bevat natuurlijk een gemakkelijke afmeldlink.

9. Er staan geen vacatures op de website die bij mij passen. Wat nu?

Het kan zijn dat we nog geen passende stage, afstudeerstage of bijbaan voor je hebben! Maar wees gerust, iedere week komen er zeker 50 nieuwe vacatures bij.

10. Ik ben benaderd door een stage- of jobcoach die een vacature voor me heeft. Waarom?

Omdat wij met je meezoeken! Wanneer wij denken dat we een vacature voor je hebben die bij jou past, dan nemen we contact met je op. Zorg er dus voor dat je contactgegevens zoals je telefoonnummer en e-mailadres juist zijn, dan weet je zeker dat jij als eerste in aanmerking komt voor de meest interessante vacatures. Als je inmiddels zelf een stage, afstudeeropdracht of bijbaan hebt gevonden, dan kun je dat uiteraard aangeven.

11. Ik ben uitgenodigd voor een intakegesprek. Wat houdt dat in?

In een intakegesprek leren wij je beter kennen. Je coach bespreekt met jou uitgebreid wat jouw wensen, kwaliteiten en ambities zijn. Hebben we al een interessante vacature voor je, dan zal je stage- of jobcoach deze met je bespreken. We raden je aan om dit intakegesprek goed voor te bereiden en je ook professioneel te kleden.

12. Ik ben afgewezen voor een vacature. Hoe nu verder?

Dat is erg jammer, maar kan gebeuren! Wellicht waren er meer geschikte studenten, een student die beter paste bij de vacature of wellicht is de vacature al ingevuld. Als je je hebt ingeschreven via onze website dan ontvang je alle nieuwe vacatures. We raden je ook aan om zelf actief op onze website te kijken en te reageren wanneer je een interessante stage, afstudeerstage of bijbaan tegenkomt.

13. Waarom worden er geen bedrijfsnamen genoemd in de vacatures?

Goede vraag, we krijgen hem vaker! Voor alle bedrijven waar wij een leuke vacature hebben uitstaan, selecteren wij persoonlijk de best passende studenten. Op het moment dat we persoonlijk contact met jou hebben, krijg je uiteraard wel te horen om welk bedrijf het gaat.

14. Het lijkt me interessant om bij StudentenBureau te werken. Hoe kan ik solliciteren?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste collega's, van stagiairs tot parttimers en fulltime collega's! Stuur even een mailtje naar jobs@studentenbureau.nl, dan laat onze collega Sabine weten wat voor opties we hebben.