Van stage tot scriptie!

De podcasts die jou als student, starter en werkgever verder op weg helpen

Podcasts

In onze podcast serie gaan we in gesprek met studenten, stagebedrijven en stage experts. Zij delen hun ervaringen en helpen zo iedereen in de stagemarkt verder op weg. Voor de gehele serie ga je naar Spotify of Apple podcasts.

d5zgXmliPf0GJ6TX09qTXS927QUHuCCAqs950PxL.pngLhKmnqpQGpE4iKxcHjoOvHYrVH9tHgHRKjRCzxRl.png

#1. Afstuderen als een pro: praktische tips voor het afstudeerproces!

Hoe kom je de eerste stageweken ideaal door?

Het is eindelijk zover: Je mag gaan afstuderen! Als je begint met afstuderen komt er veel op je af. Puck Gerritse en Job van Asch weten precies hoe dit voelt. Zij zijn namelijk recentelijk afgestudeerd. Ze delen hun ervaringen, blunders en do’s & dont’s om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het afstuderen.

#2. Werken als stagiair en werken met stagiairs!

De stageperiode bekeken vanuit stagebegeleider en stagiair

Hoe kijken stagiairs naar studiegenoten? En wat komt er kijken bij de begeleiding en onboarding van stagiairs? In de tweede aflevering geven Sanne Diekhorst en Mathijs Jongsma hun visie op onder andere deze punten.

#3. Je bent afgestudeerd, en nu? De weg naar je eerste startersfunctie!

De voor- en nadelen van het werken in een commerciële functie

Je bent afgestudeerd, en nu? Berichten van recruiters vliegen je om de oren, maar je weet zelf nog niet zo goed wat je wilt. In de derde aflevering nemen Carolijn van der Meer en Daryl Akkerman je mee in de stappen die je kunt ondernemen om tot die ideale startersfunctie te komen!

#4. De allerlaatste loodjes: scriptie verdedigen!

Hoe kom jij goed beslagen ten ijs?

De laatste loodjes wegen het zwaarst, wordt gezegd. Na het luisteren van deze podcast ben jij in ieder geval zo goed mogelijk voorbereid op jouw scriptie verdediging. Rob de Vries vertelt je meer over zijn ervaringen en de weg naar succes.

#5. Een studie-gerelateerde bijbaan: geld verdienen én leren tegelijk!

Studenten over hun bijbaan in de wereld van sales

Je studeert, maar je wilt nog wel extra geld verdienen naast je studie. Dan is een bijbaan in de sales misschien wel de uitkomst! Milan van den Bosch en Bas van de Woestijne delen hun verhaal over het opdoen van relevante werkervaring naast hun studie.

#6. Krapte op de arbeidsmarkt & het maatschappelijke belang van stages

Welke rol spelen stages in de huidige markt?

Een krappe arbeidsmarkt. Voor niemand een verrassing. Maar welke rol spelen studenten hier in? Zijn stagiairs hier een oplossing voor? In deze aflevering brengen we het maatschappelijke belang van stages in kaart met de directeur van StudentenBureau, Bart Versteeg.

#7. Stagiairs als vaste waarde binnen het personeelsbestand!

De must haves voor een gezonde samenwerking
17 oktober online

Sommige bedrijven hebben nog nooit met stagiairs samengewerkt, anderen doen dit al jaren. Structureel.
Wat is het geheim van een goede samenwerking met studenten? En waarom kiezen sommige bedrijven hier voor? Wij gingen hier over in gesprek met Carry van Overveld, HR manager bij IW Brabant-Zeeland.