Meewerkstage logistieke planning

Jij gaat aan de slag als planner bij een internationaal logistiek bedrijf dat zich richt op de Rotterdamse haven

Dit ga je leren

Tijdens jouw stageperiode ga jij samen met de logistieke afdeling de planning regelen. Hierbij komt meer kijken dan je denk en al deze processen zal je dan ook leren tijdens je stage. Voordat je de planning kan maken moet je eerst op de voorgrond de administratie in orde maken om zo de planning te kunnen maken, dit zal je dan ook doen voor de 43 vrachtwagens. De stageperiode voor deze functie start vanaf begin september en heeft een duur van 20. Tijdens deze weken zal je 4 dagen meewerken en besteed je één dag aan een onderzoek op het gebied van logistiekprocesoptimalisatie.

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de transportbranche. Ze vervoeren voornamelijk zeecontainers vanuit de haven van Rotterdam of Antwerpen naar het ruhrgebied in Duitsland. Dit doen zij met bijna 50 eigen vrachtwagens. Jij zal bij deze functie grote mate van verantwoordelijkheid hebben en zal contact onderhouden met verschillende stakeholders. Jij zal ondersteuning bieden bij het plannen van opdrachten en het beheren van de operationele processen. Ook verwacht het bedrijf dat jij de afdeling op een professionele manier vertegenwoordigt. Je krijgt dan ook veel verantwoordelijkheid en het biedt je de kans om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Werkzaamheden die jij zal gaan uitvoeren zijn:
- Contact onderhouden met stakeholders
- Planning van containres die aankomen in de haven van Rotterdam
- Zo efficient mogelijk opdrachten inboeken
- Onderzoek op het gebied van procesoptimalisatie

Geintereseerd in deze vacature en benieuwd naar meer inforamtie? Reageerd dan direct!

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint je dag rustig met een kopje koffie en een gezellig praatje met je collega’s. Hierna ga je direct aan de slag met de taken die je die dag moet gaan doen. Je begint de dag met het controleren van de documenten van elke zeecontainer die ze moet vervoeren. Vervolgens maak je een schema van de route en berekent je de kosten van het transport. Daarna verzamel je informatie over de weersomstandigheden en de verkeerssituatie langs de route. Op basis hiervan stelt je het beste vervoersplan op. Vervolgens controleert je de vervoerder en bepaal je welke vrachtwagens en chauffeurs gebruikt kunnen worden. Na het bepalen van het vervoersplan en het kiezen van de vervoerder, stuurt ze de informatie naar de klant en de vervoerder. Als laatste stuurt ze de verzamelde documenten naar de havenautoriteiten om het vervoer te kunnen starten. Als alles volgens plan verloopt, stuurt je de containers op weg en zorgt ze ervoor dat ze op tijd in Duitsland aankomen.

Voor vragen kun je altijd bij je stagebegeleider terecht. Je stagebegeleider zal altijd bereid zijn om je te helpen met de dingen waarmee je vast loopt. Door jouw kennis van het vak help je het bedrijf met het efficiënter lopen van processen.

Dit ben jij

✔Zelfstandig
✔ Teamplayer
✔ Spreekt Nederlands en Engels (Duits is een pre)
✔ Interesse in logistiek

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in transport en er werken 50 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op de afdeling planning, zij houden zich onder andere bezig met alle logistieke processen.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet noodzakelijk, maar wel handig.

group
50+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Veel zelfstandigheid