Communicatie meewerkstage

Werk samen met een stateeg op het gebied van marketingcommunicatie en kom alles te weten over contentcreatie.

Dit ga je leren

Bij deze meewerkstage ga je aan de slag bij een overheidsorganisatie zich richt op het besturen van een bepaald gebied. Samen met de strateeg ga je een kalender ontwikkelen voor een belangrijke functie binnen deze organisatie. Het doel hiervan is om burgers binnen dit gebied een goed beeld te geven waar de organisatie zich mee bezig houdt. Bij het maken van de kalender moet je denken aan evenementen zoals de opening van een belangrijk monument, maar ook afspraken met andere mensen binnen de politiek. Jij als stagiair gaat mee naar deze afspraken en doet hier vervolgens op een creatieve manier verslag van. Denk bijvoorbeeld van het posten op social media, de website of per post! De organisatie is goed bereikbaar met het OV en je zal vier dagen in de week meewerken.

De organisatie wil zich graag beter profileren en jij gaat ze daar tijdens jouw stage bij helpen. Ze willen graag betere communicatie en meer betrokkenheid van inwoners binnen dit gebied. Jij gaat je dus zeker bezig houden met creatieve programma's als Canva of Photoshop, maar op het gebied van communicatie en taalvaardigheid kan je stappen maken! Omdat het niet om een commerciële organisatie gaat is de marketing anders ingericht, maar zeker niet minder leerzaam. Je hebt te maken met andere regels die gelden binnen een overheidsinstelling en krijgt te maken met internationale inwoners. Het beheersen van de Nederlandse en Engelse taal is bij deze stage dan ook zeker belangrijk!

De organisatie waarvoor jij gaat werken heeft veel verschillende afdelingen en er werken in totaal wel ruim 100 medewerkers. Jij zal komen te werken op de communicatieafdeling van de organisatie. Hierbij zal jij begeleid worden door de communicatiestrateeg die advies geeft over alle communicatie uitingen die worden gedaan. Tijdens jouw stage is het belangrijk dat je minimaal 3 dagen kan meewerken, maar daarnaast ook genoeg tijd krijgt voor jouw onderzoek. Dit onderzoek zal gericht zijn op een betere communicatie en een hogere betrokkenheid van inwoners.

Werkzaamheden en taken die jij voor de organisatie gaat uitvoeren zijn:
- Content creëren
- Mogelijkheden op online marketing gebied in kaart brengen (website, social media, etc)
- Het schrijven van een adviesplan (het maken van een kalender)
- Marktonderzoek uitvoeren

Zie jij jezelf al een mooi cijfer halen bij deze stage? Reageer dan direct!

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als meewerstagiar een grote rol op je nemen binnen de marketing en communicatie? Tijdens jouw stage krijg je alles te weten op het gebied van communicatie bij een overheidsorganisatie en kan je jezelf ontwikkelen tot junior communicatiespecialist. In de eerste fase van jouw stage maakt je een kalender waarmee jij je de maanden die volgen gaat bezig houden. Je gaat mee naar speciale gelegenheden en gaat hier vervolgens op een creatieve manier content van creëren. Deze contact zal je vervolgens gaan posten op meerdere kanalen, dit kan zowel online als offline. Daarnaast is er ook één dag in de week de tijd om aan je onderzoek te werken.

Dit ben jij

✔ Creatief
✔ Ondernemend
✔ Communicatief vaardig
✔ Hebt al kennis over online marketing/communicatie

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief een woonkern en er werken ruim 100 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als formeel, maar gezellig.

Je komt te werken op een afdeling met ervaren collega’s. Zij houden zich bezig met communicatie en marketing.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
100+ medewerkers
mood
Ondernemend
local_bar
Werken in een monumentaal pand