Afstudeerstage Fullstack bij een internationale organisatie

Ga aan de slag als back-end developer en leer alles over C# en Rust.

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is gespecialiseerd in oceanografisch databeheer op pan-Europese schaal en biedt een uitdagende afstudeerstage aan voor een gemotiveerde fullstack developer student. De organisatie houdt zich bezig met het verwerken van grote hoeveelheden data en de ontwikkeling van nieuwe applicaties, waarbij ook game development aan bod komt. Het is een dynamische omgeving waar data visualisatie een belangrijke rol speelt.

Voor deze stage is het van belang dat jij een passie heeft voor fullstack development en programmeren niet alleen als werk, maar ook als hobby beschouwt. Programmeertalen zoals C#, PHP en SQL zijn essentieel, en kennis van Rust wordt als een grote pre gezien. Verder is ervaring met front-end technologieën zoals Angular, Typescript, HTML en CSS noodzakelijk.

De verhouding tussen meewerken en onderzoek is flexibel. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om na het afstuderen bij de organisatie te blijven. De werkzaamheden tijdens de stage zullen voornamelijk gericht zijn op het afstudeerproject, maar ook op het ondersteunen van andere developers, op deze manier krijg je het meeste te leren. Het onderzoek dat uitgevoerd zal worden, richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe applicatie of app.

Een grondig inwerktraject wordt verzorgd, waarbij de begeleider, met jarenlange ervaring in development, de stagiair de fijne kneepjes van het vak leert.

De stageperiode vereist een minimale beschikbaarheid van 20 weken, met een start in september. Daarnaast moet je ondernemend, communicatief vaardig en analytisch zijn, en een uitstekende beheersing van de Engelse taal in zowel woord als schrift hebben. Een ICT-gerelateerde opleiding met programmeerervaring is noodzakelijk. Werkzaamheden die jij zal gaat uitvoeren zijn:
- Werken met C#, Angular, Typescript, Etc
- Game development doen
- Werken in de database
- Contact met klanten onderhouden

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint je dag met een warme kop koffie of thee en kletst nog wat met een collega bij het koffiezetapparaat. Vervolgens zal je eerst een scrumsessie bijwonen, waarin de concrete deliverables besproken gaan worden. Direct daarna ga je aan de slag met het opmaken van de software. Nadat je de code hebt getest kom je erachter dat een afbeelding nog niet goed weergeeft. Zodoende pas je dit aan in de code. Nadat je je code nog een keer hebt getest concludeer je dat je code goed werkt en alles er uit ziet zoals het er uit hoort te zien, dus sluit je je laptop af.

Dit ben jij

✅ Passie voor programmeren
✅ Ervaring met Rust is een grote pré!
✅ Zelfstandig
✅ De intentie om daarna fulltime te werken

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de software development. De sfeer binnen de organisatie is het beste te omschrijven met het motto “work hard, play hard”. 

Omdat het een middelgroot bedrijf betreft, is er uitstekende begeleiding, maar krijg je ook veel verantwoordelijkheid. De stagevergoeding is marktconform. Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Geregeld leuke uitjes!