Afstudeerstage Finance and Reporting bij jong en modern accountantskantoor

Ga aan de slag op de finance & reporting afdeling bij een gezellig financieel adviesbureau

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage leer je bij dit stagebedrijf veel over finance & reporting, samenstel alles wat nog meer komt kijken bij een accountantskantoor. Gezien er binnen de organisatie meerdere afdelingen zijn waar ze versterking op kunnen gebruiken is het altijd in overleg met jouw wat jouw onderzoek en werkzaamheden zullen worden. Hierbij zal je twee dagen in de week praktisch meewerken en besteed je de rest van de tijd aan een onderzoek. Jouw voorganger is inmiddels bijna klaar met het afstuderen heeft er een leuke functie aan overgehouden!

De organisatie zit op loopafstand van Station Den Haag Ypenburg en is in vergelijking met andere accountant kantoren plat en informeel. Het is hier niet nodig om in pak te komen en je kunt als ontspanning een potje tafeltennissen tegen een collega. Daarnaast luncht iedereen gezamenlijk en worden er regelmatig teamuitjes georganiseerd waar jij als afstudeerder ook bij mag zijn. Al met al een gezellige en leerzame organisatie waar jij je verder kan ontwikkelen als financieel professional. Opleidingen die goed aansluiten bij deze afstudeerstage zijn Finance & Control, Accountancy en Bedrijfseconomie.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Boekhouding
- Samenstelling
- Financiële controles uitvoeren
- Het opstellen van informatie- en financieringsmemoranda;

Een kleinschalig bedrijf dat op zoek is naar een hardwerkende kracht die goed is in het overzicht houden en de ambitie heeft om door te groeien. Heb jij daarnaast een professionele en zakelijke houding? Affiniteit met ondernemerschap en finance? Ben jij communicatief- en sociaal vaardig? Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal uitstekend? En ben jij een kei in Excel? Dan zoekt deze organisatie jou!

Geïnteresseerd in deze afstudeerstage? Reageer dan direct!

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag begint met het controleren van de administratie van een klant. Hierbij wordt gekeken of de verschillende documenten kloppen, zodat er geen fouten worden gemaakt. Daarna ga je aan de slag met het verwerken van de gegevens in de boekhoudsoftware. Hierbij worden de juiste getallen ingevoerd en de gegevens worden opgeslagen in de juiste databases. Na het verwerken van de gegevens wordt er gekeken naar de verschillende financiële rapporten. Hierbij worden de resultaten bekeken en geanalyseerd om te zien of er aanpassingen moeten worden gedaan.

Aan het einde van de dag zal je de klant adviseren over de verschillende financiële opties. Hierbij zullen de voors en tegens van elk plan worden besproken. Als laatste zal je de klant helpen bij het maken van de juiste beslissing. Daarnaast krijg je ook voldoende tijd om aan jouw onderzoek te zitten en je opleiding af te ronden. Hierin denkt de organisatie graag mee!

Dit ben jij

✅ Cijfers, cijfers en nog eens cijfers
✅ Analytisch
✅ Zelfstandig
✅ Intentie om na studie te blijven werken

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de financiële sector en er werken ruim 25 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een afdeling met ervaren en gezellige collega’s. Zij houden zich bezig met accountancy, consultancy en finance & control.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.

group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Tafeltennistafel op kantoor