Afstudeerstage marketing richting Duitse markt!

Je gaat aan de slag met het opstellen van een marketingcommunicatieplan voor deze organisatie

Dit ga je leren

Jouw toekomstig afstudeerbedrijf is actief in de 'forming solutions' en is op zoek naar iemand die onderzoek kan doen naar het bereiken van de doelgroep in de Duitse markt. De organisatie wil zich graag beter profileren en jij gaat ze daar tijdens jouw afstudeerstage bij helpen. Ze willen graag de naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten. Met jouw kennis die je opgedaan hebt tijdens de eerste 3 jaar van je studie ga je deze organisatie voorzien van een marketingcommunicatieplan.

Jij krijgt de kans om tijdens jouw afstudeerstage met hun marketingstrategie aan de slag te gaan, zodat we hun naamsbekendheid kunnen vergroten en ook meer klanten kunnen bereiken. Je gaat hier met name kijken via welke kanalen de doelgroep bereikt wil worden in deze B2B markt. Hierin komen de volgende zaken aan bod:

- Huidige situatie in kaart brengen.
- Doelgroep in kaart brengen.
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Mogelijkheden op online marketingcommunicatie in kaart brengen.
- Het schrijven van een adviesplan.

Het doel van jouw afstudeerstage is om de bestaande en potentiële klanten beter te bereiken via (online)marketinguitingen en de vindbaarheid van de website te vergroten

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als afstudeerder een grote rol op je nemen binnen de marketingcommunicatie? Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je kijkt naar de mogelijkheden en gaat er ook praktisch mee aan de slag. Het mooie van deze afstudeerstage is dat je alle ruimte krijgt voor je onderzoek. Je gaat met name kijken wat dit bedrijf moet doen op het gebied van marketing & communicatie om de doelgroep aan te spreken. Aan jou de taak om het bedrijf te adviseren over een te nemen koers in de toekomst.

Dit ben jij

- Je moet per februari afstuderen
- Je hebt affiniteit met marketingcommunicatie
- Zelfstandig
- Je vindt het leuk om onderzoek te doen
- Je spreekt vloeiend Duits of bent woonachtig in Duitsland

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in forming solutions en er werken ongeveer 20 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en gezellig

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Platte organisatie
local_bar
Hecht team