Afstudeerstage technische procesoptimalisatie

Je gaat aan de slag met het reviewen van een uitgebreid technisch proces om te kijken waar de optimalisatie en kosten reductie zitten

Dit ga je leren

Jouw toekomstig stagebedrijf is actief in de betonverwerking. Het is een overkoepelende organisatie waar 4 aparte ondernemingen onder hangen. Ze werken veelvoudig samen maar ook apart. Doordat ze gebruik kunnen maken van dezelfde faciliteiten in de vorm van machine's, kranen en materieel en diensten (HR, sales en finance) Zorgt dit ervoor dat zij tegen extreem concurrerende prijzen kunnen leveren.

In jouw afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van een groot technisch proces binnen jouw toekomstige stagebedrijf. Het bedrijf heeft een gepatenteerd product alleen het is extreem kostbaar om deze te maken. Alle engineering, productie en andere gerelateerde activiteiten vinden in huis plaats. Daarom kun je als TBK'er het hele proces met eigen ogen zien en de knelpunten identificeren. Aan jou de taak om te gaan analyseren waar deze liggen en met een verbetervoorstel te komen.

Zo ziet jouw dag eruit

Als afstudeerstudent Technische bedrijfskunde binnen dit bedrijf krijg jij de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Jouw innovatieve perspectief is van onschatbare waarde om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de input van al haar teamleden, inclusief jou.

De dag begint met een ontspannen kop koffie en een praatje met collega's om rustig op gang te komen. Vervolgens kun jij je passie voor het analyseren van processen inzetten en deze met een vernieuwende benadering benaderen. Het creëren van een optimaal kwaliteitsbeleid wordt een boeiende uitdaging voor jou.

Daarnaast speelt jouw enthousiasme een cruciale rol bij het overtuigen van medewerkers van de waarde van jouw bevindingen en aanbevelingen. Als jij houdt van het idee om processen te verbeteren en gelooft in de kracht van jouw inzichten, dan is deze stage absoluut geschikt voor jou.

Op dinsdag tussen 16:00 en 17:00 is er standaard een bootcamp op het terrein. Daarnaast kiest een collega een keer per maand een sport uit die ze dan met zijn allen gaan doen (mits je dit leuk vindt uiteraard). Binnen het bedrijf staat vitaliteit en de gezondheid van de medewerkers centraal. Er is zeer weinig verloop binnen deze organisatie en dat hebben zij gerealiseerd door de werknemer op één te zetten.

Mocht je opdracht een succes zijn ligt er een leuke functie bij deze goede organisatie voor je klaar!

Dit ben jij

✔ Enthousiast
✔ Proactief
✔ Niet bang om vragen te stellen
✔ Zelfstandig
✔ Vitaal

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de betonverwerking. Zij hebben een gepatenteerd product wat zeer in trek is bij opdrachtgevers wereldwijd. Binnen de organisatie zijn er 4 ondernemingen die allemaal onder één overkoepelend bedrijf hangen. In totaal werken er 130FTE en is de sfeer te beschrijven als erg informeel.

Het bedrijf doet erg veel voor de medewerkers en dit heeft geresulteerd in een verloop van ongeveer 2,5% op jaarbasis. Waar concurrenten ongeveer 5x zoveel verloop zien. Iedereen vindt het leuk om bij deze organisatie te werken en dat zegt erg veel over de cultuur die er heerst.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is wel handig.
group
100+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Veel bedrijfsuitjes