Afstudeerstage productintroductie B2C markt

2 nieuw ontwikkelde producten introduceren aan het grote publiek

Dit ga je leren

De organisatie heeft zich jarenlang uitsluitend op de B2B markt gefocust. Echter hebben zij de laatste jaren een innovatieve strategie binnen de sector doorgevoerd waardoor de focus nu ook ligt op de particuliere markt. Hiervoor hebben zij reeds twee nieuwe producten ontwikkeld, maar ontbreekt het aan de strategie hiervan. Hier kom jij om de hoek kijken. Je gaat jezelf focussen op een strategie uitzetten voor de introductie van deze twee nieuwe producten aan de consumenten markt.

Jij gaat tijdens jouw afstudeerstage aan de slag met het schrijven van een strategie. In de strategie richt jij je op de verkoopdoelstellingen en de manier waarop de organisatie deze kan behalen. Op structurele wijze geef je aan hoe jouw stagebedrijf de verkoop aan moet pakken en ook zal het plan de mogelijkheid bieden om de resultaten te evalueren. Dit plan schrijf je voor de hele organisatie en daarnaast vertaal je het in concrete activiteiten. In jouw strategie komt het volgende aan bod:
- Doelstellingen (denk hierbij aan omzet, marges etc.)
- (Potentiële) klanten analyse
- Activiteiten, taken en verantwoordelijkheden in kaart brengen
- Evaluatiemomenten

Ook schrijf je een adviesplan hoe de organisatie ervoor kan zorgen dat dit plan succesvol wordt uitgevoerd.

Zo ziet jouw dag eruit

Je zal op dagelijkse basis samen met de directeur sparren om ervoor te zorgen dat er een gedegen strategie op papier wordt gezet. Samen zullen jullie brainstormen over wat de klanten willen, daar onderzoek naar doen en dit vertalen naar een nieuwe strategie voor de pas geïntroduceerde webshop.

Dit ben jij

✔ Proactief
✔ Enthousiast
✔ Zelfstandig
✔ Commercieel
✔ Iets van affiniteit met de groene branche

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de tuin en kassenbouw sector en er werken 23 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is niet heel goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is wel prettig
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Gezellige sfeer