Zonneplan als stagebedrijf van het jaar 2023?

Dit is waarom zij deze titel, volgens Romée van Zonneplan, verdienen!

Zonneplan als stagebedrijf van het jaar 2023?

Zonneplan is één van de genomineerde stagebedrijven van 2023. Maar waarom moeten zij Stagebedrijf van het jaar 2023 worden? Dat leggen ze hieronder uit.

Kun je in het kort wat vertellen over Zonneplan?
"Dagelijks werkt Zonneplan met een jong, energiek en gedreven team van meer dan 200 collega’s aan de verduurzaming van Nederland. Met zonnepanelen, dynamische energiecontracten en een slimme laadpaal laten wij Nederland profiteren van groene en betaalbare stroom. Inmiddels hebben wij al meer dan 120.000 klanten blij gemaakt en daar zijn wij trots op!"

1RcXJkYwuqhS9QQ68k8AczmxO4j9UZrhQ7f84mJf.png

Met hoeveel stagiaires werkt Zonneplan?
"Bij Zonneplan hebben wij op dit moment 18 stagiairs, waarvan 14 meewerkstagiairs en 4 afstudeerstagiairs. Zij zijn verdeeld over negen verschillende afdelingen, waaronder HR, Sales, Customer Support, Logistiek, Facilitair, Finance, Operations, Marketing en (Business) Development. Op deze manier bieden wij stagiairs de kans om praktijkervaring op te doen binnen verschillende vakgebieden en afdelingen, wat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei."

Wat maakt Zonneplan onderscheidend/anders dan andere bedrijven?
"Onze kernwaardes zijn wat Zonneplan onderscheidt. We zijn persoonlijk, opgewekt, vernieuwend, we zetten een stap extra en houden van eenvoud. Bij ons is niets te gek! We hebben een informele werksfeer waarin we successen samen behalen en uitbundig vieren. Vanaf de eerste stap die je bij ons zet, word je betrokken bij alles wat er speelt.

Stagiairs hebben onderling veel contact met elkaar, wat zorgt voor een prettige werksfeer en actieve uitwisseling van ervaringen. Bij Zonneplan staan we voor een hecht en betrokken team, waarin iedereen de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen."

Wat doet Zonneplan aan het onboarden van stagiairs?
"Een goede start is het halve werk. Daarom beginnen al onze stagiairs in onze Academy, waar ze in één week tijd de basis leren van Zonneplan, onze producten en onze verschillende afdelingen. Op de eerste dag worden ze voorgesteld aan het hele bedrijf en voelen ze zich meteen onderdeel van ons team. Tijdens de Academy leren de stagiairs niet alleen elkaar kennen, maar ook andere nieuwe collega's die net gestart zijn. Na de Academy is het tijd voor de stagiairs om hun nieuwe kennis in de praktijk te brengen en mee te draaien op hun eigen afdeling."

Waarom kun je als stagiair zoveel leren bij Zonneplan?
"Binnen Zonneplan zijn er diverse professionals met eigen expertise die graag hun kennis en ervaring delen met onze stagiairs. Wij hechten veel waarde aan de individuele leerbehoeftes van onze stagiairs, daarom passen wij onze stages aan op wat jij wilt leren en ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld extra aandacht besteden aan gespreksvoering of eens meekijken bij een andere afdeling die aansluit op jouw studie. Tijdens je stage word je goed begeleid en krijg je veel vrijheid om jouw dagen zelf in te delen."

nOmcm5A3pjOGubzjXGPgnc0W99QLaCT4yY3kXrVr.png

Waaruit blijkt dat Zonneplan echt oog heeft voor de stagiair(es)?
"Dat elke stagiair op de juiste plek terechtkomt, dat vinden we belangrijk. Daarom bespreken we samen de stageopdracht, de leerbehoeften van de stagiair en onze verwachtingen. Stagiairs krijgen bij ons veel verantwoordelijkheid en worden als volwaardige collega's gezien, waarbij de begeleiding wel altijd actief aanwezig is. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en verbeteringen en we zijn betrokken en flexibel in ons denken. Daarnaast organiseren we bij Zonneplan leuke evenementen en activiteiten waar onze stagiairs ook van harte welkom zijn!"

Waarom moet Zonneplan stagebedrijf van het jaar 2023 worden?
"Wij denken mee op alle vlakken van je stage, bijvoorbeeld bij het ontdekken van het werkveld en het vinden van de juiste match met jouw interesses. Onze informele werksfeer zorgt ervoor dat de kloof tussen medewerkers en stagiaires snel wegvalt. De lijntjes zijn kort, waardoor je gemakkelijk naar iemand toe loopt om je vragen te stellen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar wordt niet in het diepe gegooid, zodat je tijdens je stage veel kunt leren. Het feit dat veel van onze stagiaires na hun stage bij ons blijven werken is voor ons een bevestiging hoe positief de stageperiode word ervaren!"

Meer lezen over de andere stagiairs en stagebedrijven? Of meer lezen over de Dag van de stagiair? Klik hier!