Workshops door StudentenBureau

Meld je aan of vraag naar de mogelijkheden!

Aanbod

Stagiairs binnen mijn bedrijf: hoe begeleid ik een student?

Iedere stageperiode organiseren we de workshop 'stagiairs begeleiden': een interactieve training waarin we kennis delen over hoe je als stagebegeleider je stagiair zo goed mogelijk kunt begeleiden. Goede begeleiding zorgt er namelijk voor dat een student zich snel kan ontwikkelen en voor jullie maximaal rendement oplevert. Een win-win situatie.

Je volgt de workshop samen met andere bedrijven, die net als jij een stagiair begeleiden. Stagiairs komen vaak uit de generatie Y (millenials) of Z en hebben hele andere drijfveren dan mensen uit oudere generaties. Dat vraagt om een andere aanpak! In één ochtend of middag versterken we vaardigheden gericht op begeleiding en coaching van deze jonge doelgroep. Naast praktische tips besteden we in deze interactieve workshop ook aandacht aan een persoonlijke case.

De workshop voor de februari periode heeft recent plaatsgevonden. De eerste workshop binnen deze categorie, vindt plaats in augustus.

Voor wie?

Stagebegeleiders die op zoek zijn naar handvatten voor het onboarden en begeleiden van hun (toekomstige) stagiair(e).

Employer branding & jobmarketing: the next gen

Deze verfrissende training biedt handvatten om als bedrijf bij de nieuwste, jongste generaties op de radar te komen. De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om een aanpak die aansluit bij de behoeften van Young Professionals. SB to the rescue!

Je volgt de workshop samen met andere organisaties op ons kantoor in Den Bosch. We zoomen in op de recruitment funnel, employer branding, jobmarketing en het aantrekkelijk schrijven van vacatures. Want laten we eerlijk zijn; studenten solliciteren niet alleen bij een organisatie, als organisatie solliciteren we nu ook bij studenten met onze vacatures! Wij kennen de doelgroep, studenten en young professionals, door en door en delen graag onze kennis hierover. Op die manier zijn jullie als organisatie nog beter in staat om jong talent te binden.

Waar we mee aan de slag gaan:

  • Doelgroep analyse (aan de hand van een persona)
  • Wat zijn de belangrijkste pijlers waar de ‘next gen’ hun keuze voor een werkgever op baseert? Wetende dat een goed salaris en overige, goede arbeidsvoorwaarden niet meer voldoende zijn om potentieel talent te overtuigen
  • Candidate journey; van eerste contact tot aan onboarding
  • Tips voor een onboarding die verwachtingen overtreft.

Voor wie?

Recruiters, HR-managers en iedereen die gaat over de werving en selectie van young professionals.

Trainingsprogramma op Hogescholen & Universiteiten

StudentenBureau heeft meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van sales, werving, selectie en personal branding. Al die tijd werken wij samen met jong talent. Wij zien als geen ander de toegevoegde waarde van young professionals en weten waar de behoeften van deze groep ligt. Dat is waarom wij de volgende workshops en trainingen aanbieden aan onderwijsinstellingen:

  • Personal branding
  • Solliciteren
  • Sales - Telefonische acquisitie
  • Sales - Succesvol verkoopgesprek
  • Persoonlijke effectiviteit

Klik hier voor meer informatie over deze workshops!

Voor welke workshop wil je je aanmelden?

Iedere stageperiode geven we 1 á 2 workshops.