Gaat je onderzoek niet zoals je wilt?

Zit je vast in je onderzoek? 3 tips om je stageverslag een boost te geven.

Het maken van je stageverslag of scriptie gaat niet altijd zo vlekkeloos als je wilt. Het is een lang proces met ups & downs. Dus gaat je stageverslag niet helemaal zoals je wilt? Geen probleem, wij hebben een aantal acties die je kunt ondernemen om het tij te keren!

1. Zet je stage op een rijtje

In je stage ontwikkel je snel een tunnelvisie. Je bent nameljik een aantal maanden aan het werken aan hetzelfde document. Zet daarom een stap terug:

  • Indexeer wat je tot nu toe hebt gedaan
  • Kijk op het beoordelingsformulier wat er van je wordt gevraagd
  • Noteer wat je allemaal nog moet doen

Kortom: get your shit together!

2. Wissel gedachtes uit met studiegenoten

Jij en je studiegenoten zitten allen in hetzelfde schuitje. Als iemand begrip heeft voor je huidige situatie zijn het je medestudenten wel! Stuur (een van je) studiegenoten een beichtje, plan (telefonische) afspraken in of ga een middag bij elkaar zitten om te sparren.

3. Misschien is je begeleider van school wel je redder

Soms voelt het alsof de begeleider vanuit school je beoordelaar of toezichthouder is, maar dit persoon is er alleen maar om te zorgen dat jij je stage gaat halen.

Ben dan ook niet bang om contact op te nemen met je stagebelegeider. Plan een afspraak in en leg je probleem voor. Soms is één opmerking van je begeleider genoeg om je héle onderzoek de goede richting in te krijgen.

Ditzelfde geldt voor de begeleider van je stagebedrijf!

Kortom: wanneer je er zelf niet uit komt, ga dan met andere mensen praten! Ben niet bang om hulp te vragen aan je medestudenten of begeleiders.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.