Jij weet meer over je onderwerp dan de beoordelaars

Vier tips waardoor je de verdediging gaat rocken!

Maandenlang heb je gezwoegd achter je laptop, maar je scriptie is ein-de-lijk ingeleverd! Applaus voor jezelf. Helaas moet er nog één deel komen; het verdedigen van je onderzoek. Om je van deze spanning af te helpen hebben wij een aantal tips voor je!

Onderschat jezelf niet

Misschien ben je niet de beste student ooit, maar jij bent de laatste maanden wel intensief bezig geweest met het onderwerp van je scriptie. De beoordelaars hebben meerdere scripties om in te lezen en om in te verdiepen, die zijn lang niet zo diep op de stof ingegaan als jij!

Weet waar je zwakke punten liggen

Aangezien je al zo lang bezig bent met het onderzoek weet je ook vast waar je zwakke punten liggen. Heb je bij de steekproef iets minder respondenten gevonden dan je zou willen? Ga dan goed na hoe je deze mogelijke opmerking kan tackelen. Zo ben je super voorbereid op mogelijke kritische vragen.

Loop al je keuzes na

Waarom ben je dit gaan onderzoeken? Waarom heb je niet gekozen voor om een andere richting in te gaan? De beoordelaars zullen kijken of de reis die je hebt gemaakt met je onderzoek logisch is. Lees daarom je scriptie nog een keer door en bekijk of je elke keuze die je hebt gemaakt kunt beargumenteren!

Enthousiasmeer

Als jij al niet enthousiast bent over je eigen onderzoek; hoe maak je de beoordelaars dan enthousiast? Wees dus niet bang om te laten merken dat je enorm enthousiast bent op de ontdekkingen die je hebt gedaan, en dat je héél trots bent op het eindresultaat! Zorg dat deze enthousiasme ook te zien is in je lichaamstaal. Gebruik je handen en maak oogcontact!

Updates

Om compleet op de hoogte te blijven van onze artikelen, volg StudentenBureau op LinkedIn, Facebook én Instagram.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.