Nog geen stage gevonden?

Hier tips om je stage nog binnen te slepen!

Tips om in de laatste weken je stage nog te regelen!

Wanneer je in de komende periode stage gaat lopen is de kans groot dat jouw eerste stagedag minder dan een maand van je verwijderd is! Wanneer je nu nog een stage moet vinden begint de tijd dus te dringen; en een half jaar studievertraging oplopen doordat je geen stage hebt gevonden wil niemand overkomen. Vandaar dat ik een snelcursus ‘last-minute stage vinden’ voor je heb opgesteld, zo kun je toch nog optijd beginnen met stage lopen!

Zet meerdere lijnen uit

Helaas kun je al je hoop niet meer op één stageplek zetten. Het vinden van een stage kan namelijk best een tijd duren: vanaf het moment van dat je de sollicitatiebrief verstuurd tot aan het moment dat het contract getekend is kan soms wel weken tussen zitten.

Het is dus niet verstandig om al je zinnen te zetten op één stageopdracht, want als deze last-minute niet meer door gaat is de kans aanwezig dat het voor deze periode niet meer gaat lukken. Een tip is dan ook om één dag in te plannen waarin je bijvoorbeeld 15 potentiële stagebedrijven een bericht stuurt.

Zet al je middelen (nog een keer) in

Heb je toen je begon met het zoeken naar een stage al een bericht geplaatst op LinkedIn, je vrienden/familie benaderd én met personen van school gepraat? Wees niet bang om deze connecties nog een keer te benaderen. Wie weet is er sinds de laatste keer iets op hun pad gekomen waarmee jij aan de slag kan. Dus: “niet nóg een keer geschoten is altijd mis”.

Bedrijven zijn niet altijd op tijd

Wanneer je “last-minute stage” in typt op Google zul je best een aantal vacatures vinden van bedrijven die nog last-minute een stagiair zoeken. Bedrijven zijn namelijk ook niet altijd optijd. Bij sommige bedrijven schiet het er bij in dat de stageperiode er nu al aankomt, sommige bedrijven realiseren pas laat dat ze een stagiair nodig gaan hebben de komende periode. Er zullen dan ook elke dag nieuwe vactures online komen; stop dus niet met zoeken!

Quick tips voor het last minute regelen van je stage

Hier nog een aantal quick tips die je zullen helpen in het vinden van je stage:

  • Ben niet bang om te bellen! Dit gaat namelijk sneller én is effectiever dan het sturen van een mailtje. Lees ons artikel over bellen vs. mailen hier!
  • Zoek naar direct contact. Via info@bedrijf.nl wordt je waarschijnlijk minder snel geholpen dan dat je het bedrijf belt en vraagt naar iemand van de desbetreffende afdeling!
  • Stem je cv/brief af op de vacature. Wanneer je solliciteert op een marketing vacature zal je cv er anders uit zien dan dat je solliciteert op een sales vacature. Voor beide opdrachten zijn namelijk andere skills/ervaringen belangrijk. Zorg dat je cv dus zo goed mogelijk aansluit op de desbetreffende opdracht!

Bij StudentenBureau krijgen wij dag nog gave stagevacatures binnen. Nog aan het zoeken? Wees dan niet bang om onze vacatures te checken en/of je bij ons in te schrijven!

In ieder geval: good luck nog in deze laatste weken! You can do it.

Bron: Nationale Stagemonitor, 2017

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €300 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €300 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.