Check jouw stagevergoeding

Hoeveel stagevergoeding kun jij vragen?

Wij hebben een unieke stagevergoedingswijzer ontwikkeld waarin je binnen een paar minuten jouw stagevergoeding kunt uitrekenen. Download hem via het onderstaande formulier! ↓

Wat is een stagevergoeding


De stagevergoeding is een maandelijkse vergoeding die het stagebedrijf betaalt aan de stagiair(e) wanneer deze stage loopt. Het betalen van een stagevergoeding is niet verplicht in Nederland, maar wel gebruikelijk. Er is dus geen minimale stagevergoeding.

De gemiddele hbo en wo stagevergoeding in Nederland 2021

In 2021 ligt de gemiddelde stagevergoeding voor hbo studenten in Nederland rond de €395,- per maand. Voor universitaire studenten is dit bedrag iets hoger, deze krijgen gemiddeld rond de €406,- per maand.

In de laatste aantal jaren is de kloof tussen hbo en wo studenten steeds kleiner geworden.

Welke factoren zijn van invloed?

Hoeveel stagevergoeding je krijgt, is afhankelijk van verschillende factoren. Samen met het bedrijf waar je gaat stage lopen bespreek je de vergoeding. Dit gebeurt vaak tijdens het sollicitatiegesprek. Om je goed voor te bereiden op deze 'onderhandeling' hebben we hieronder de belangrijkste factoren benoemd die de hoogte te bepalen:

  • Opleidingsniveau, hoe hoger je opleidingsniveau hoe hoger het bedrag is. De stagevergoeding van hbo studenten ligt bijvoorbeeld net iets lager dan deze van wo studenten.
  • Opleidingsrichting, er zijn verschillende opleidingen waarbij de vergoeding hoger is. Denk hierbij aan IT & techniek.
  • Soort stage, vaak krijg je voor een kennismakings- of meeloopstage een minder hoge stagevergoeding dan voor een afstudeer of onderzoeksstage.
  • Het aantal uur, hoeveel uur je per week maakt en hoe langer je stage loopt, hoe meer stagevergoeding je krijgt.
  • Relevante werkervaring, denk hierbij aan studie gerelateerde bijbanen, extra-curriculaire activiteiten (commissies, verenigingen etc), eerder gelopen stages of uitgevoerde projecten.
  • Het land, relatief gezien ligt de stagevergoeding in Nederland best hoog! In sommige landen is het niet eens gebruikelijk om stagevergoeding te krijgen!

Minimaal € 400,- stagevergoeding ontvangen?

Bij alle stages en afstudeerstages die je bij ons vindt is een stagevergoeding vanzelfsprekend. StudentenBureau werkt alleen samen met bedrijven die een minimale stagevergoeding van €400,- per maand betalen. Dit bedrag kan in principe onbeperkt oplopen en wordt bepaald door jou en je stagebedrijf.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.