"Maak notulen tijdens het gesprek of vraag of je het gesprek op mag nemen."

Scriptie niet gehaald, wat nu?

Het leven is niet altijd feest. Vooral niet wanneer je hoort dat je scriptie is afgekeurd. Nu moet je wéér aan de slag, net nu je dacht helemaal klaar te zijn met je stage of opleiding. Om je weer motivatie te geven hebben we een stappenplan opgesteld om jou een steuntje in de rug te geven.

1. De acceptatiefase

Het is super rot dat je de scriptie of het stageverslag niet hebt gehaald. Neem even de tijd om je er slecht over te voelen, maar blijf niet bij de pakken neerzitten. Probeer je aandacht te vestigen op hoe je het wél gaat halen in plaats van te balen over de situatie. You can do this!

2. Waarom heb je het niet gehaald?

Let's go! Vaak heb je een gesprek met je beoordelaar(s) of begeleider(s) nadat je verslag is afgekeurd. Heb je dit niet vraag het dan aan?

Dit gesprek is super waardevol. Dit is de basis waarvan jij je plan op gaat stellen om het uiteindelijk wel met een voldoende af te sluiten. Maak notulen tijdens het gesprek of vraag of je het gesprek op mag nemen.

3. Maak het masterplan

Nu je weet wat er verbeterd moet worden kun je echt van start. Begin dus aan een nieuwe planning. Noteer waar je wat moet aanpassen en maak een plan van aanpak: wat moet er nog gebeuren, wat heb je hier voor nodig, wie kan je hier bij helpen?

4. Aan de slag!

Met een goed plan weet je exact waar je moet beginnen. Dus vanaf nu is het wel gewoon gaan. Zit je vast? Kijk dan naar de notities van het gesprek of overleg met je stagebegeleider.

5.Klaar? Check nog één keer alles

Na dagen achter je laptop te hebben gezeten ben je klaar, eindelijk! Om er zeker van te zijn dat je alles hebt aangepast is het slim om de notulen of de audio-opname van het feedbackgesprek met de beoordelaars nóg een keer door te nemen. Check bij elk punt of dat nu verbeterd is. Nee? Ga weer naar het masterplan. Ja? Lever het in en duimen maar! :)

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.