Op naar het nakijken van het onderzoek.

Hoe kan je dit het beste doen?

De laatste loodjes van je scriptie. Hoe zorg ik dat dit vlekkeloos verloopt?

20 weken, of misschien nog wel langer, heb je aan jouw onderzoek gewerkt en nu is het ineens klaar volgens jou. Is dit ook echt klaar of mis je nog een aantal belangrijke dingen? Klopt je scriptie nu helemaal en zit je stage er nu op?

Wanneer jij denkt dat jouw scriptie af is hebben wij nog een aantal tips voor jou waar een hoop afstudeerders nog tegenaan lopen. Deze tips kunnen ervoor zorgen dat jouw scriptie voldoende is of niet.

Het beoordelingsformulier

Als allereerste is het belangrijk om de final check van je scriptie te doen aan de hand van je beoordelingsformulier. Uiteindelijk kan je stagebedrijf het onderzoek goed vinden, maar school is hierin leidend en zal jou dan ook aan de hand van het beoordelingsformulier beoordelen. Pak het beoordelingsformulier erbij, leg het naast je scriptie en vink af wat je wel en niet hebt. Mis je dingen? Pas dit aan en voeg dit toe. Heb je alles in je scriptie staan? Weer een zorg minder!

Check op spelling, structuur en zinsopbouw

Je hebt je scriptie gecheckt en je hebt alles volgens het beoordelingsformulier is verwerkt, maar je scriptie moet ook een logisch verhaal zijn. Een logische opbouw en de schrijfstijl moet eenduidig, beknopt en zakelijk zijn. Ook moet het taalgebruik grammaticaal in orde zijn. Het zou slordig zijn wanneer je scriptie vol zit met fouten en makkelijk overheen gekeken spellingsfouten. Een tip van ons: laat het door iemand checken die niets met je onderzoek te maken heeft. Deze persoon weet niets over het onderzoek en kijkt met een volledig objectieve blik door je scriptie heen. Zelf wordt je blind voor bepaalde zinnen of woorden doordat je dag in en dag uit op je stage met het onderzoek bezig bent.

De opmaak

Als laatste: veel mensen hebben de neiging om aan het begin van de stage de opmaak van het onderzoek al meteen in orde te maken. Dit is nergens voor nodig! Uiteindelijk zullen er een heleboel dingen veranderen naarmate je onderzoek vordert en blijf je de hele tijd je opmaak van je scriptie aanpassen. Dit is allemaal loze tijd. Wanneer je scriptie klaar is en nagekeken aan de hand van het beoordelingsformulier, en de grammatica en zinsopbouw zijn ook gecheckt, begin dan pas aan de opmaak van je scriptie. Hier kun je alles in een keer aanpassen en wijzigen en is het meteen goed.

Alle tips toegepast, maar je bent er nog steeds niet zeker van

Heb je bovenstaande tips toegepast, maar kom je er echt niet uit? Wij hebben speciaal voor jou een tool waar je jouw final check kunt laten doen voor een kleine vergoeding. Deze tool heet Scriptium en doet de allerlaatste kijk over jouw scriptie zodat je sowieso je scriptie zal behalen. Neem een kijkje op www.scriptium.nl

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.