Van je idee werkelijkheid maken

Tijdens je stage jouw ideeën doorvoeren in 3 stappen!

Bedrijven waarderen het enorm wanneer een stagiair met frisse ideeën komt. Als stagiair ben je helemaal nieuw in het bedrijf. Dit gecombineerd met alle theorie die je in de afgelopen jaren hebt opgedaan zorgt er ongetwijfeld voor dat je nieuwe ideeën hebt voor je stagebedrijf! Maar hoe zorg je ervoor dat het meer dan gewoon een idee wordt?

1. Gooi het in de groep

Niet geschoten is altijd mis. Heb je een goed idee voor je stagebedrijf? Kaart het aan. Doe dit wel op een vrijblijvende manier, zo durven je collega´s eerlijk aan te geven of ze het idee wel zien zitten. Reageren ze positief? Dan gaan we verder naar de volgende stap!

2. Werk het uit

Nu gaan we het idee tastbaar maken. Je maakt het concreet door een kort voorstel te schrijven. Dit kun je doen aan de hand van het volgende drietal punten:

  • Globale beschrijving van het idee
  • Benodigde acties om het idee te realiseren
  • Concept planning van de realisatie

Mail dit naar je collega(´s) of print het uit. Zijn ze enthousiast? Dan kom je aan bij de laatste stap!

3. Pak door

Hier gaat het vaak mis: de uitvoering. In bedrijven wordt er wel eens niet doorgepakt op ideeën omdat andere werkzaamheden vaak meer prioriteit hebben. Zorg er dan ook voor dat je echt doorpakt op je idee. Wanneer je vast zit zijn er altijd collega´s die je snel even een vraag kunt sturen. Ben niet bang om hulp te vragen. Want hoe vet is het als je aan het eind van je stage je eigen idee terugziet in je stagebedrijf? Dan heb je écht iets extra´s opgeleverd waar je trots op kunt zijn én scoor je natuurlijk punten bij het stagebedrijf!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.