Na acht weken zonder contact beginnen met je stage?

Hier een aantal tips om dat te voorkomen!

Contact houden met je stageplek

De eerste stagedag kan spannend zijn. Dit komt onder andere doordat er tussen het sollicitatiegesprek en de eerste stagedag vaak weinig tot geen contact is. Vervolgens sta je opeens bij je stagebedrijf op de drempel. Door het contact met je stagebedrijf te behouden komt die eerste dag niet zo uit de lucht vallen, in deze blog een aantal tips over dat contact!

Het eerste wat je kunt doen is een afspraak inplannen met je contactpersoon. Vraag of je misschien kunt sparren over de mogelijke opdracht en/of dat je jezelf kunt voorstellen aan het team. Hierbij is extra meegenomen dat je zelf ook meer informatie hebt over je opdracht, waardoor je je beter kunt voorbereiden! Je kunt ook aangeven dat je het leuk zou vinden om een proefdag te lopen. Lijkt je dit wat? Wees niet bang om dit aan te geven bij je stagebedrijf.

Daarnaast is het verstandig om één week voordat je stageperiode begint een mailtje te sturen om alle info even te checken. Klopt zowel de startdatum als de tijd dat je aanwezig moet zijn? Daarnaast kun je ook nog vragen of er dingen zijn die je niet moet vergeten om mee te nemen. Zo verloopt die eerste stagedag altijd goed.

Als laatste is het ook netjes om je stagebedrijf te laten weten wanneer je de goedkeuring van school binnen hebt. Dan weten zij ook dat alles goed zit!

Kortom; zorg niet dat je na een wekenlange radiostilte daar zomaar komt binnenvallen. Stuur op zijn minst nog even een mailtje om alles te checken. Dat toont proactiviteit én is goed voor je eigen peace of mind.

Is het de periode tussen kerst en oud op nieuw? Vergeet dan niet fijne feestdagen, fijne jaarwisseling of de beste wensen onder je mail te zetten. Dit zorgt voor een extra goede indruk!

Douwe van Schie

Eind juni 2017 ben ik afgestudeerd bij de Avans in Den Bosch. Op dit moment rijd ik met mijn Volkswagenbus door Zuid-Europa én schrijf ik als heuse ‘buitenlandcorrespondent’ regelmatig artikelen over het stage lopen. Dit vanuit ervaringen van meer dan 2000 studenten. Om er zeker van te zijn dat je geen van de artikelen mist, volg StudentenBureau op LinkedIn, Facebook én Instagram.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.