Pluzorg als stagebedrijf van het jaar 2023?

Dit is waarom zij deze titel, volgens Sabine van Pluzorg, verdienen!

Pluzorg als stagebedrijf van het jaar 2023?

Pluzorg is één van de genomineerde stagebedrijven van 2023. Maar waarom moeten zij Stagebedrijf van het jaar 2023 worden? Dat leggen ze hieronder uit.

Kun je in het kort wat vertellen over Pluzorg?
"Pluzorg is een kleinschalige organisatie in Noord-Holland. Per 1 januari 2022 is Stichting Pluzorg ontstaan na een fusie van Stichting Heemz.org, Stichting PROV Jeugd en Gezin en Zorgerf Waarland. Wij bieden 24-uurs zorg in de vorm van wonen en dagbesteding bij Het Zorgerf (met meerdere vestigingen), dagbesteding, logeren en individuele begeleiding (bij aangesloten zorgbedrijven van Heemz.org) en intensieve individuele begeleiding, opvoedondersteuning, begeleide bezoeken en hulp bij thuiszitters (bij PROV Jeugd en Gezin). Kwaliteit van de zorg is één van de belangrijkste kernwaarden bij Stichting PluZorg. Daarnaast zijn klantvriendelijkheid, informeel en ambitie onze sleutelwoorden."

SoEjRX7UVZkaKl1NAqmkHxg4qzqnJ0TxlvIDtcVu.jpg

Met hoeveel stagiaires werkt Pluzorg?
"Dit durf ik niet precies te zeggen, maar Pluzorg biedt wel een hele sollicitatieprocedure aan voor stagiaires en ze kijken echt naar wat jij als stagiair kunt toevoegen aan het bedrijf en de cliënten. Binnen de locatie waar ik zit zijn we met z’n tweeën, maar het team bestaat uit maar 4 collega’s, 6 inclusief de stagiaires."

Wat maakt Pluzorg onderscheidend/anders dan andere bedrijven?
"Pluzorg kijkt echt naar de kansen en mogelijkheden voor de stagiair. Ze denken met je mee en er wordt rekening gehouden met dat jij als stagiair nog aan het leren bent. Met andere woorden; fouten maken mag! Ze zorgen voor regelmatige evaluaties en zijn betrokken bij de stage. Daarnaast wil Pluzorg het beste voor jou als stagiair! Daarmee bedoel ik dat ze rekening houden met mentale problemen, schooldagen en tentamens. Qua stagedagen is het allemaal heel flexibel en hoef je je niet vast te houden aan een vaste dag. Hierin mag gewisseld worden."

Wat doet Pluzorg aan het onboarden van stagiairs?
"Pluzorg heeft op hun website een apart kopje staan voor stagiairs. Hierin staat uitgelegd wat wij van jou verwachten en wat een stagiair van Pluzorg kan verwachten. Daarnaast bieden we ruimte voor alle maatschappelijke studenten, omdat onze organisatie zoveel verschillende mogelijkheden biedt. En alles is in eerste instantie vrijblijvend. De eerste dag draait een student altijd mee voordat het contract is ondertekend, zodat de student een goed beeld krijgt van de inhoud van de stage. En als laatste toevoeging; je staat als stagiair ALTIJD boventallig. Ook als het rooster technisch lastig is, zorgt Pluzorg er altijd voor dat jij nooit volledig wordt ingezet als medewerker."

Waarom kun je als stagiair zoveel leren bij Pluzorg?
"Omdat Pluzorg zoveel verschillende locaties heeft en zoveel verschillende doelgroepen, kun je alle kanten op binnen Pluzorg. Namelijk richting de gehandicaptenzorg, persoonlijk begeleider, groepsbegeleider, opvoedondersteuning en begeleide bezoeken. Doordat je zoveel mogelijkheden hebt, kun je over elke doelgroep weer iets nieuws leren en iets toevoegen aan je rugzak van kennis."

Waaruit blijkt dat Pluzorg echt oog heeft voor de stagiair(es)?
"Een kort verhaal over mijzelf: ik heb vaak last van mijn mentale gezondheid door traumatische ervaringen uit mijn jeugd. Hierdoor loop ik er soms tegenaan dat ik mij plotseling helemaal niet fijn voel. Op die momenten hoef ik het alleen maar aan te geven en er wordt gekeken naar wanneer ik de stagedag kan inhalen en of dit mentaal verantwoordelijk is. Op het moment dat ik aangeef weer te kunnen komen, wordt er altijd even een kort gesprekje gehouden over hoe het nu echt gaat en wat ik van Pluzorg nodig heb om de werkomstandigheden te verbeteren.

Ze kijken dus echt naar je als mens en luisteren naar jouw behoeftes! Ze houden rekening met jou als persoon en jouw leerweg. En Pluzorg biedt hier veel ondersteuning in."

Waarom moet Pluzorg stagebedrijf van het jaar 2023 worden?
"Pluzorg moet Stagebedrijf van het jaar 2023 worden, omdat ze zoveel goeds doen voor hun cliënten en ze hun stagiaires echt hoog hebben staan. Stagiaires zijn volgens directeur Jan Steven van Dijk de toekomst, dus daar moet goed in worden geïnvesteerd. En vanuit die blik werken alle organisaties binnen Pluzorg."

Meer lezen over de andere stagiairs en stagebedrijven? Of meer lezen over de Dag van de stagiair? Klik hier!