Nationale Stagemonitor

Met de Nationale Stagemonitor doen we sinds 2007 onderzoek naar de Nederlandse stagemarkt. Het doel is het in kaart brengen van de ontwikkelingen op deze markt. Hierdoor creëren we een compleet overzicht van de kansen en uitdagingen voor stagiairs, stagebedrijven, en het hoger onderwijs op dit gebied. Per jaar hebben we gemiddeld 2.500 responses.

Doe mee aan de Nationale Stagemonitor van 2024!

Dit jaar doen we onderzoek naar het thema "Waar werk je?". Sinds corona is de verhouding kantoor -en thuis werken enorm verandert. Wij zijn benieuwd naar hoe stagiaires dit ervaren, maar ook wat dit betekend voor bedrijven en hoe zij ermee omgaan. Doe je mee aan ons onderzoek?

Download de Nationale Stagemonitor van voorgaande jaren

Vul hieronder je gegevens in. Wanneer deze correct zijn ingevuld wordt je direct doorverwezen naar de pagina's waar je de stagemonitors van 2016 tot en met nu kunt downloaden!

De inhoud van de stagemonitor

De onderzoeken worden toegespitst op één onderwerp. Zo gaat de stagemonitor van 2019 Q4 diep in op de zoektocht naar een stage. Die van 2021 heeft betrekking op de COVID-19 situatie.

In de jaarlijkse stagemonitors komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Stagevergoeding
  • Begeleiding
  • Het vinden van de juiste stagiair of stage
  • Het sollicitatieproces

Vragen over de Nationale Stagemonitor?

Je mag ons gerust bellen of mailen. We vinden het erg leuk om onze kennis over stages met je te delen! Ook dit jaar wordt de Nationale Stagemonitor o.a. uitgevoerd door:

tkMVw0zuKMBEZAmNigXBNoKeProcH2kQddAn09qT.jpg

Robin Goebel
r.goebel@studentenbureau.nl
073 612 16 14

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.