EIFFEL als stagebedrijf van het jaar 2023?

Dit is waarom zij deze titel, volgens Kaj van EIFFEL, verdienen!

EIFFEL als stagebedrijf van het jaar 2023?

EIFFEL is één van de genomineerde stagebedrijven van 2023. Maar waarom moeten zij Stagebedrijf van het jaar 2023 worden? Dat leggen ze hieronder uit.

Kun je in het kort wat vertellen over Eiffel?
"Bij EIFFEL werken we in een netwerk van compacte business teams, georganiseerd rondom een uniek vakgebied of specifieke sector binnen legal, finance, data en projectbeheersing. Zo blijven wij voor in vakkennis en sectorkennis. Binnen de teams creëren wij de juiste mix van disciplines en expertises om organisaties in public en profit te helpen hun prestaties te verbeteren en mee te bewegen met verandering. Door functies tijdelijk te vervullen, processen slimmer in te richten en strategieën te implementeren."

6u1v76OnQPpsHg27k9ZlBHH4GcPJTv6005GNtQFj.jpg

Met hoeveel stagiaires werkt Eiffel?
"Bij EIFFEL verwelkomen we jaarlijks zo’n 80 (2 x 40) meewerk- en afstudeerstagiaires vanuit verschillende opleidingen in diverse teams binnen de organisatie. Voor bijna iedere opleiding vinden we wel een geschikte stageplek!"

Wat maakt Eiffel onderscheidend/anders dan andere bedrijven?
"EIFFEL onderscheidt zichzelf door zich als organisatie te koppelen met de wereld van Topsport. Revolutionair waren onze partnerships binnen het basketbal, het zwemmen en het hockey. Daar legden wij de basis voor een eigenzinnige positionering en unieke mentaliteit. En ook nu omringen wij ons met topsporters en -coaches, misschien wel hechter dan ooit. Topsport zit voor eeuwig in ons DNA. Het is de oneindige inspiratiebron om het elke dag sneller, slimmer en beter te willen doen. Als je zo hard groeit als wij, is het waardevol om geïnspireerd te worden door de allerbesten. Juist uit de wereld van topsport. Nergens anders is zo zichtbaar dat lef buiten de gebaande paden wordt beloond. Dat een ijzersterke mentaliteit nodig is om duurzaam te presteren. Precies daarom hebben wij 17 talentcoaches om ons heen verzameld, stuk voor stuk grootheden in de sport. Zij coachen ons en bieden de spiegel waarmee wij een voorsprong pakken."

Wat doet Eiffel aan het onboarden van stagiairs?
"EIFFEL maakt gebruikt van een volledig op maat gemaakt online onboardingsplatform genaamd Talmundo. Hierin doorloopt iedere nieuwe collega al vóór de eerste werkdag een digitale route, op maat gemaakt per team. In het platform kunnen nieuwe collega’s zichzelf alvast voorstellen aan hun nieuwe collega’s, worden ze meegenomen in de visie van EIFFEL en worden ze optimaal voorbereid op hun eerste werkdag door alvast wat praktische zaken met ze door te nemen. Daarna volgt ook een fysieke onboarding in ons clubhuis, waarbij de stagiaires samen met andere nieuwe collega’s welkom worden geheten door de directie én een van onze bekende talentcoaches ze van de nodige inspiratie uit de topsport voorziet!"

Waarom kun je als stagiair zoveel leren bij Eiffel?
"Als stagiair ben je zelf de regisseur van jouw stage. Je krijgt de vrijheid en ruimte om jouw creativiteit de vrije loop te laten en input te leveren aan de organisatie. We hebben korte lijntjes met scholen uit de regio om op die manier in te haken op vaardigheden, opdrachten en onderwerpen uit de studie. Heb je gave ideeën? Dan is de stagiair aan zet om dit te presenteren en organiseren. Onze vakmensen en specialisten staan daarnaast altijd voor je klaar om met ze mee te kijken en naar een hoger niveau te tillen."

Waaruit blijkt dat Eiffel echt oog heeft voor de stagiair(es)?
"In een relatief korte tijd krijg je mogelijkheden van een volwaardig medewerker en voeren we ook gesprekken om te kijken of EIFFEL wellicht een plek voor je kan zijn in de toekomst voor een werkstudent rol of 1e baan. We doen net dat stapje extra om talent centraal te zetten en daadwerkelijk te benutten."

JrTJVftN7IxcSVFpgoIUzsZzIxqStWwBGtld5ySp.jpg

Waarom moet Eiffel stagebedrijf van het jaar 2023 worden?
"Elk jaar opnieuw kijken we hoe we onszelf kunnen profileren als hét stagebedrijf van Nederland en opnieuw te onderzoeken hoe wij het verschil maken. Momenteel zijn we hard bezig om de EIFFEL University te lanceren: een platform waarin studerend Nederland kennis maakt met de wereld van EIFFEL. Dit jaar hebben we onze positie versterkt met het officiële ELBHO keurmerk voor erkend HBO/WO stagebedrijf van Nederland. We bieden de student een belofte om een te gekke tijd te hebben en enorm veel te leren op ons Clubhuis in Arnhem én kijken altijd wat de mogelijkheden zijn om ze verder te helpen in hun eerste stappen in het werkveld."

Meer lezen over de andere stagiairs en stagebedrijven? Of meer lezen over de Dag van de stagiair? Klik hier!