Het einde is in zicht!

Hoe heb ik het ervaren

Bijna klaar met mijn scriptie!

Ben ik weer! Het einde van mijn scriptie komt zo langzamerhand al in zicht; spannend! In mijn vorige blog heb ik het voornamelijk over het afstuderen zelf. Nu vertel ik je graag wat meer over mijn afstudeerbedrijf zelf en wat ik daar uitspook (naast mijn scriptie). Zoals ik al aan gaf in mijn eerste blog ben ik aan het afstuderen bij technisch beveiligings- en installatiebedrijf Enwij te Apeldoorn. Zelf woon ik ook in Apeldoorn dus dat is ideaal; met 10 minuutjes fietsen ben ik er (als ik zou fietsen ;)). Via het Studentenbureau ben ik in contact gekomen met Enwij.

Enwij bestaat dit jaar 35 jaar en ik zou ze het beste omschrijven als: ‘’steengoede vak-techneuten die gewoon zichzelf gebleven zijn’’. Zoals ik al aangaf in mijn eerste blog waren de zenuwen tijdens mijn ‘’sollicitatiegesprek’’ (als je dat zo überhaupt kan noemen) binnen 2 minuten verdwenen. Bij Enwij heerst een sfeer van toegankelijkheid, laagdrempeligheid en persoonlijkheid en wordt iedereen als gelijke gezien. Of je nu monteur, directeur of, zoals in mijn geval, stagiair bent. En dat is zo fijn! Mijn eerste stageweken waren vooral een kwestie van ontdekken en onderzoeken. Je leert nieuwe mensen kennen, nieuwe systemen maar ook vaktechnische termen waar ik nog nooit van had gehoord. Ik heb verder geen technische kennis dus mij kan je werkelijk alles wijsmaken op dat gebied; ik wist hoe een stopcontact eruitziet en daar hield het ook wel redelijk op.

Gelukkig wil ik wel graag alles weten dus heb ik eenieder hier op kantoor direct gestalkt met allerlei vragen; over het bedrijf zelf maar ook over de branche, de producten en diensten en technische onderwerpen. Deels natuurlijk ten gunste van mijn scriptie maar ook deels voor mijzelf. Overigens doe ik dat nog steeds! En daar komt direct weer het toegankelijke en persoonlijke naar boven. Zodra ik een vraag heb over het bedrijf staat iedereen klaar om me een (indien nodig Jip-en-Janneke-) uitleg te geven.

Globaal hadden we afgesproken dat ik over het algemeen niet zou meewerken. Dat veranderde al snel! ‘’Steengoede vak-techneuten die gewoon zichzelf gebleven zijn’’, zo omschreef ik ze voorheen. In hun corebusiness is Enwij namelijk erg sterk; alleen werd er op het gebied van bijvoorbeeld marketing en communicatie nog weinig gedaan. Omdat ik marketing en communicatie leuk en interessant vindt, en me hier steeds meer in verdiepte voor Enwij in het kader van mijn scriptie, nam ik steeds wat meer taakjes voor mijn rekening. Dat begon met het opstarten en bijhouden van social media kanalen voor Enwij en werd zo telkens iets meer. Momenteel mag ik mij ook bezighouden met de huisstijl, het vernieuwen van de website met behulp van SEA en SEO, opmaken van promotiemateriaal, Digital Advertising en het bezoeken van bijeenkomsten. Enwij geeft mij de vrijheid en het verantwoordelijkheidsgevoel om hetgeen dat ik heb geleerd de afgelopen jaren in de praktijk te brengen. Hoe cool is dat!?

Yentl