Business IT Management student uit Amsterdam is per direct op zoek naar een afstudeerstage

Taissir

Taissir kan aan de slag met het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van software, data analyses of business intelligence

Dit is Taissir

Mag ik je voorstellen aan Taissir (28 jaar)? Hij studeert Business IT Management en is voor zijn laatste jaar van zijn opleiding per september opzoek naar een afstudeerstage in de regio van Amsterdam. Taissir is 2 (a 2,5) dagen beschikbaar om mee te helpen met ondersteunen van werkzaamheden en zal de overige dagen besteden aan zijn scriptie. Dit is een onderzoek naar het optimaliseren van een intern/ extern IT gerelateerd proces. Taissir is wat ouder en studeert wat langer dan de meeste studenten. Dit komt omdat hij tijdens de corona periode zijn studie volledig heeft moeten pauzeren door de thuis situatie met zijn ouders. Erg balen natuurlijk, maar daardoor is hij nu extra gemotiveerd om de opleiding af te ronden en de arbeidsmarkt op te gaan.

Taissir heeft altijd al interesse gehad in computers en was hier altijd mee bezig. Hij heeft toen voor de opleiding Informatica gekozen. Dit was vooral gericht op het programmeren en veel achter de computer werken. Hij miste hierin het sociale aspect en heeft toen de overstap gemaakt naar de opleiding Business IT Management. Desondanks hij al twee studiejaren op de opleiding informatica erop had zitten moest hij helemaal opnieuw beginnen. Wel kreeg Taissir voor sommige colleges vrijstelling. Binnen de opleiding vindt hij SQL en data modeleren het leukst, maar ook efficiëntie management en probleemoplossend denken spreken hem erg aan.

Je kan Taissir omschrijven als een respectvolle en nette jongen. Hij komt rustig over, maar praat wel makkelijk. Hij is sociaal maar aan het begin in een nieuwe omgeving kijkt hij eerst de kat uit de boom voordat hij zich volledig op zijn gemak voelt. Verder is Taissir erg ondernemend. Hij is op dit moment zzp'er als taxi chauffeur. Taissir heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil hij altijd een mooi resultaat aanleveren.

Na zijn het afronden van zijn opleiding wil Taissir de arbeidsmarkt op. Met deze afstudeerstage wil hij graag zichzelf verder ontwikkelen. Kan hij die ontwikkeling bij jullie organisatie maken?

Dit kan Taissir voor je doen

- Proces / IT proces optimaliseren
- Ondersteunen met (IT) werkzaamheden (2 a dagen per week)
- Implementatie plan schrijven

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Project 1: Data en ProcesAnalyse
In dit project heeft Taissir en zijn groepje in opdracht van een verzekeringsmaatschappij de huidige situatie in kaart gebracht door middel van data en proces modellen en vervolgens ook de gewenste situatie. Op basis hier van moest Taissir en zijn groepje 3 oplossingen bedenken en adviseren.

Project2: ICT & business:
Taissir en zijn groep moesten voor dit project een ICT gerelateerde start up bedenken. In dit project kwamen we op het idee doormiddel van een applicatie gebruik te kunnen maken van een deelfiets net als car2go en felix maar dan met elektrisch aangedreven fietsen. De haalbaarheid van dit plan moest worden beschreven worden in een rapport. nadat het rapport af was moest Taissir het startup bedrijf representeren in een pitch van 2min. Hoofdstukken die in het rapport aanbod kwamen waren de technical en business feasability. Oftewel de technische en de business haalbaarheid.

Het implementeren van EDI bij een Kozijnen bedrijf.
Taissir heeft bij het bedrijf schipper kozijnen bijgedragen aan het implementeren van EDI. Taissir heeft tijdens zijn stageperiode grondig onderzocht op welke manier EDI het snelst in bewerkstelling genomen kon worden. Het inkoopproces van Schipper kozijnen kosten veel tijd en geld. Dit moest efficiënter en effectiever, De oplossing werd onderverdeel in een korte en een lange termijn oplossing. Taissir had de oplossingen onderverdeel met de MoScow Methode. Waarin de niveau van oplossing onderverdeeld werd in urgentie en impact

Ik heb verder in mijn 3e jaar meegedaan aan een knelpunten onderzoek in de BI architectuur van het bedrijf AG-security. Wij hebben toen als groepje onderzoek gedaan, naar de huidige situatie van AG security. Tijdens deze onderzoek kwamen er wat knelpunten naar voren in het BI-architectuur van het bedrijf. Aan de hand van deze knelpunten hebben wij met AG-security een gewenste situatie besproken en in kaart gebracht. Nadat de gewenste situatie verhelderd was heeft Taissir en zijn groepje onderzoek gedaan naar BI trends en Tools die huidige knelpunten tackelden, en bijdraagt aan het realiseren van de gewenste BI-architectuur