Staat jouw vraag hierbij?

Vragen die we vaker horen van bedrijven

1. Wat kan StudentenBureau voor mijn organisatie betekenen?

Wij kunnen je ondersteunen bij jullie zoektocht naar hoogopgeleide stagiairs, afstudeerders en parttimers. Wij zijn in staat om snel en flexibel te reageren op opdrachten doordat we de beschikking hebben over een uitgebreid bestand van kandidaten (meer dan 350.000 kandidaten). Bovendien hebben we veel ervaring met de ontwikkeling die kandidaten doormaken doordat we sinds 1998 werken met jonge hoogopgeleide mensen.

2. Waarover kan ik vrijblijvend advies over krijgen bij StudentenBureau?

Onze accountmanagers kunnen je op verschillende gebieden advies geven. Zo kunnen zij je helpen bij de omschrijving van jullie opdracht. Daarnaast kunnen zij je adviseren over het soort student die met jullie opdracht aan de slag kan. Hierbij kun je denken aan welke opleiding geschikt is of de eerstvolgende startdatum van studenten. Heeft jullie bedrijf nog nooit met HBO of WO studenten gewerkt? Dan leggen wij je graag uit waar je hoogopgeleide studenten voor in kunt zetten. Meld jullie project vrijblijvend bij ons aan.

3. Wat is de werkwijze van StudentenBureau?

We beginnen altijd door persoonlijk bij jullie langs te komen. Hierdoor krijgen we een indruk van jullie organisatie en wat voor soort studenten hier passen. Daarna geven we jullie advies over de inzet van stagiairs, afstudeerders of parttimers. Alle kandidaten die wij je voorstellen, zijn persoonlijk op kantoor gesproken door één van onze accountmanagers. Aan de hand van dit gesprek is een professioneel profiel van de kandidaat opgesteld. Hierin kun je meer lezen over de kwaliteiten en de ervaring van de student en de mogelijke projecten waar je de kandidaat op kunt inzetten. Doordat wij onze stagiairs, afstudeerders en parttimers goed kennen, kunnen wij je adviseren welke kandidaat het beste past bij jullie organisatie.

4. Wie zijn de kandidaten die op de website van StudentenBureau staan?

Alle kandidaten die op onze website staan, zijn persoonlijk op kantoor gesproken door één van onze accountmanagers. Aan de hand van dit gesprek is een professioneel profiel van de kandidaat opgesteld. De kandidaten van StudentenBureau zijn allemaal hoogopgeleid (HBO- of WO-niveau).

5. Hoe groot is het kandidatenbestand van StudentenBureau?

Wij hebben meer dan 350.000 kandidaten in ons bestand die inzetbaar zijn op het gebied van stages, afstudeeropdrachten, parttime en fulltimes functies. Met dit uitgebreide bestand garanderen wij je dat we voor vrijwel elke functie een geschikte kandidaat kunnen vinden!

6. Hoe kan ik aangeven dat ik een kandidaat interessant vindt?

Bij ieder profiel van een kandidaat kun je gemakkelijk aangeven dat je interesse hebt. We nemen daarna dezelfde dag nog contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

7. Hoe meld ik mijn vacature of project aan?

Dat kan gemakkelijk online via ons aanmeldformulier.

8. Ik heb momenteel geen concrete vacature voor hoogopgeleide studenten maar ben wel geïnteresseerd in het werken met studenten. Wat zijn mijn opties?

Je kunt je gemakkelijk (en kosteloos) aanmelden voor de Match Module. Geef aan wat voor soort studenten je interessant vindt en in welke regio jullie zitten, dan sturen wij vrijblijvend profielen van deze kandidaten naar je door. Zo kun je op je gemak kijken wat voor soort opdrachten ze voor je kunnen uitvoeren. Uiteraard mag je ons ook even bellen op 073 612 16 14 of een mail sturen naar stage@studentenbureau.nl.

9. Welke kosten zijn er verbonden aan bemiddeling via StudentenBureau?

We bemiddelen stagiairs en afstudeerders op basis van werving & selectie. Hoogopgeleide studenten die bij jullie aan de slag kunnen als parttime medewerker, bemiddelen wij op uitzendbasis. Afhankelijk van de vraag vanuit jullie organisatie kijken we samen met welke constructie jullie stage of project het beste ingevuld kan worden.