Staat jouw vraag hierbij?

Voor bedrijven

Vragen die we vaker horen van bedrijven

Wat voor soort studenten spreken jullie?

Wij spreken voornamelijk hbo- en wo-studenten met een opleiding in de volgende richtingen: bedrijfskunde, commercie, finance, HRM, IT, logistiek, marketing, communicatie & techniek.

Spreken jullie ook MBO studenten?

Nee helaas. Wij spreken hbo- en wo-studenten die op zoek zijn naar een studie gerelateerde bijbaan, (afstudeer)stage of startersfunctie. Studenten in o.a. de horeca, de zorg en montage kunnen wij niet helpen.

Wanneer voldoe ik als werkgever aan de stage eisen?

De eisen van de stages, afstudeeropdrachten en bijbanen verschillen per vakgebied en Hogeschool. Onze consultants zijn van alle criteria op de hoogte en geven je graag vrijblijvend advies.

Wat kan StudentenBureau voor mijn organisatie betekenen?

Wij kunnen je ondersteunen bij jullie zoektocht naar hoogopgeleide stagiairs, afstudeerders en parttimers. Wij zijn in staat om snel en flexibel te reageren op opdrachten doordat we de beschikking hebben over een uitgebreid bestand van kandidaten (meer dan 350.000 kandidaten). Bovendien hebben we veel ervaring met de ontwikkeling die kandidaten doormaken, doordat we sinds 1998 werken met jonge hoogopgeleide mensen.

Waarover kan ik vrijblijvend advies over krijgen bij StudentenBureau?

Onze accountmanagers kunnen je op verschillende gebieden advies geven. Zo kunnen zij je helpen bij de omschrijving van jullie opdracht. Daarnaast kunnen zij je adviseren over het soort student die met jullie opdracht aan de slag kan. Hierbij kun je denken aan welke opleiding geschikt is of de vereiste ervaring. Heeft jullie bedrijf nog nooit met HBO of WO studenten gewerkt? Dan leggen wij je graag uit waar je hoogopgeleide studenten voor in kunt zetten. Meld jullie project vrijblijvend bij ons aan.

Wat is de werkwijze van StudentenBureau?

We starten met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hierdoor leren we jullie organisatie beter kennen en kunnen we dit beter overbrengen op studenten. Daarna geven we jullie advies over de inzet van stagiairs, afstudeerders of parttimers. Alle kandidaten die wij je voorstellen, zijn persoonlijk op kantoor gesproken door één van onze accountmanagers. Aan de hand van dit gesprek is een professioneel profiel van de kandidaat opgesteld. Hierin kun je meer lezen over de kwaliteiten en de ervaring van de student en de mogelijke projecten waar je de kandidaat op kunt inzetten. Doordat wij onze stagiairs, afstudeerders en parttimers goed kennen, kunnen wij je adviseren welke kandidaat het beste past bij jullie organisatie.

Wanneer is een stageopdracht geschikt?

Elke hogeschool heeft andere eisen met betrekking tot een stageopdracht. Door onze ervaring kunnen wij je helpen met een geschikte opdracht. Neem vrijblijvend contact met ons op via 073 612 16 14 of stuur een mailtje naar stage@studentenbureau.nl. Dan nemen we samen de mogelijkheden door.

Welke kosten zijn er verbonden aan bemiddeling via StudentenBureau?

We bemiddelen stagiairs en afstudeerders op basis van werving & selectie. Hoogopgeleide studenten die bij jullie aan de slag kunnen als parttime medewerker, bemiddelen wij op uitzendbasis. Afhankelijk van de vraag vanuit jullie organisatie kijken we samen met welke constructie jullie stage of project het beste ingevuld kan worden.

Hoe kan ik aangeven dat ik een kandidaat interessant vindt?

Bij ieder profiel van een kandidaat kun je gemakkelijk aangeven dat je interesse hebt.We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe meld ik mijn vacature of project aan?

Dat kan gemakkelijk online via ons aanmeldformulier.

Hoe groot is het kandidatenbestand van StudentenBureau?

Wij hebben meer dan 350.000 kandidaten in ons bestand die inzetbaar zijn op het gebied van stages, afstudeeropdrachten, parttime en fulltimes functies. Met dit uitgebreide bestand garanderen wij je dat we voor vrijwel elke functie een geschikte kandidaat kunnen vinden!

Ik heb momenteel geen concrete vacature voor hoogopgeleide studenten maar ben wel geïnteresseerd in het werken met studenten. Wat zijn mijn opties?

Je kunt je gemakkelijk (en kosteloos) aanmelden voor de Match Module. Geef aan wat voor soort studenten je interessant vindt en in welke regio jullie zitten, dan sturen wij vrijblijvend profielen van deze kandidaten naar je door. Zo kun je op je gemak kijken wat voor soort opdrachten ze voor je kunnen uitvoeren. Uiteraard mag je ons ook even bellen op 073 612 16 14 of een mail sturen naar stage@studentenbureau.nl.