Sinds 1998

Helpen we jaarlijks 1.500 bedrijven met het vinden van de juiste stagiair, afstudeerder of parttime student

Voor bedrijven

Wat doen wij voor jouw bedrijf?

Dit is eigenlijk heel erg simpel! Wij zorgen ervoor dat we alles uit handen nemen voor jullie. StudentenBureau is een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in het bemiddelen van jong talent bij bedrijven. Wij willen de perfecte match vinden tussen bedrijf en student en dit doen we al meer dan 22 jaar lang met veel plezier én succes.

Wat nemen wij uit handen voor jullie?

  • Wij garanderen een goedkeuring vanuit een Hogeschool of Universiteit.
  • Gegarandeerde proeftijd waarin jullie kunnen kijken of jullie daadwerkelijk geschikt zijn voor elkaar.
  • Wij schrijven een vacature voor jullie uit, nadat we vrijblijvend bij jullie langs zijn geweest voor een kennismakingsgesprek.
  • Jullie krijgen toegang tot onze database met studenten, welke iedere dag met meer dan 100 personen groeit.
  • Begeleiding vanuit StudentenBureau! Wij verzorgen een stagemanagement workshop voor bedrijven die hier interesse in hebben met allerlei tips voor jullie als bedrijf.
  • Coaching d.m.v. coach- en skypegesprekken met de student.
  • Voorselectie. Wij zorgen voor een perfecte kandidaat voor jullie bedrijf.

Zoals vermeld komt één van onze ervaren consultants graag bij jullie langs om te sparren over de trends in de markt, de eventuele opdracht die jullie hebben liggen en over de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wij nemen een adviserende rol aan en nemen jullie als organisatie mee in de eisen van een Hogeschool en/of Universiteit. Op die manier kunnen we de vacature zo goed mogelijk aan laten sluiten op de vraag van de studenten.
Wij vinden dat een stagiair net zo waardevol is voor een organisatie als een volwaardige medewerker. Daarom stellen wij een aantal eisen waar een bedrijf aan moet voldoen:

  • Een minimale stagevergoeding van €400,- per maand voor de stagiair.
  • Er is iemand binnen de organisatie aanwezig die de stagiair kan begeleiden en zelf een opleiding heeft afgerond op HBO- of WO-niveau.

Hoe ziet het proces er uit na ons bezoek?

Na ons bezoek bij jullie op locatie (of eventueel na een kennismaking via een videocall) schrijft de verantwoordelijke consultant een vacature uit. Deze vacature wordt bij ons op de website geplaatst en is zichtbaar voor de studenten die bij ons zijn ingeschreven.
Onze consultants gaan proactief op zoek naar studenten en daarnaast heeft de student de mogelijkheid om op deze vacature te reageren. Mochten we denken dat iemand op het eerste oog bij een vacature past, dan nemen we contact op met deze student. Wij laten ze een assessment maken en een cv opsturen, hierna zullen we ze eventueel uitnodigen voor een intakegesprek op kantoor.
Tijdens dit intakegesprek gaan we dieper in op de kennis en ervaring van een student, maar ook op wie hij/zij is als persoon. Op basis van dat intakegesprek wordt er een profiel uitgewerkt, welke vervolgens bij jullie als organisatie voorgelegd kan worden.
Het enige wat jullie als organisatie vervolgens moeten doen, is laten weten of jullie het eens zijn met de mogelijke match. Wij plannen een sollicitatiegesprek voor jullie beiden in en bereiden de student hier uiteraard helemaal op voor.

Wat nou als het profiel niet bevalt?

Geen probleem! Wij zoeken net zo lang totdat wij de perfecte match voor jullie hebben gevonden. Wij werken op basis van no cure no pay en zullen geen kosten in rekening brengen, totdat jullie overtuigd zijn van de student die bij jullie op gesprek is geweest.

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!