Enthousiaste en betrouwbare afgestudeerde communicatie dame is per direct beschikbaar voor een uitdagende startersfunctie op de marketing/communicatie afdeling!

Lisanne

Lisanne kan aan de slag met verschillende taken op de marketing/communicatie afdeling.

Dit is Lisanne

Maak kennis met Lisanne! Lisanne is een vrolijke dame. Ze heeft de opleiding communicatie afgerond en is per direct beschikbaar voor een startersfunctie voor 32 uur per week.

Na het behalen van haar havo diploma heeft Lisanne gekozen voor de opleiding communicatie. Haar interesse heeft altijd al gelegen bij de communicatie en dan met name het gedrag van de consument. Haar minor Psychologie en gedragsverandering voor professionals ging hier dieper op in. Voor haar derde jaars stage is Lisanne naar Barcelona geweest. Lisanne was verantwoordelijk voor de contentcreatie, advertising en het werven van sponsoren. Nadat Lisanne haar opleiding succesvol had afgerond is zij tijdelijk werkzaam geweest als recruiter. In haar functie als recruiter had Lisanne sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten en zorgde zij ervoor dat de geschikte kandidaat op gesprek kon bij de klant.

Lisanne is een open en leergierige dame. Ze houdt van reizen en heeft in Spanje een cursus Spaans gevolgd. In haar vrije tijd is ze regelmatig in de keuken te vinden. Nieuwe recepten uitproberen staat dan ook boven op haar verlanglijstje. Daarnaast gaat ze graag met vriendinnen op pad. Lisanne is per direct voor 32 uur per week beschikbaar voor een uitdagende baan op de marketing/communicatieafdeling. Ze wil haar online kennis graag verbreden. SEO/SEA en Google Analytics zijn ook dingen die zij graag wil leren. Ben jij op zoek naar een veelzijdige en leergierige dame, dan is Lisanne de geschikte kandidaat!

Dit kan Lisanne voor je doen

- Contentcreatie
- Bloggen
- Website onderhouden
- Social media bijhouden
- Het schrijven van nieuwsbrieven

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Project gedragsverandering
In het vierde jaar van haar opleiding heeft Lisanne de minor ‘Psychologie: gedragsverandering voor professionals’ gevolgd. Eén van de projecten die zij tijdens deze minor heeft uitgevoerd, was het voeren van gesprekken met een persoon, met als doel het realiseren van gedragsverandering. Hierbij werden de technieken, die tijdens de minor geleerd zijn, toegepast. In het eerste gesprek heeft Lisanne achterhaald wat het probleem precies was en welke factoren een rol speelden. Hierbij heeft zij de LSD-methode toegepast: luisteren, samenvatten, doorvragen. In het tweede gesprek is Lisanne samen met de persoon in kwestie tot een doel gekomen door middel van de wondervraag. Hierbij stelt iemand zich de situatie voor als het probleem er niet zou zijn. In het derde gesprek past Lisanne de schaalvraag toe, waarbij er wordt gekeken waar de persoon nu staat ten opzichte van het doel en waar zij uiteindelijk zou willen staan. Als laatste techniek past Lisanne het uitdagen van gedachten toe. Hierbij wordt gekeken naar bepaalde gedachten die de persoon heeft ten opzichte van het probleem en in hoeverre deze gedachten kloppen.

Het resultaat van deze gesprekken was dat Lisanne de persoon in kwestie inzicht heeft gegeven in het probleem en de factoren die daarbij een rol spelen. Daarnaast hebben de technieken die zijn toegepast ertoe geleid dat de persoon meer bewust werd van de gedachten die zij heeft ten opzichte van het probleem en hoe zij deze gedachten kan omzetten. Door deze technieken is er een eerste stap gezet in de gedragsverandering van de persoon.

Project interne communicatie
In het tweede jaar van de opleiding heeft Lisanne samen met medestudenten een onderzoek verricht naar de interne communicatie bij een Gemeente. Het doel van dit project was het onderzoeken van de huidige situatie rondom de interne communicatie en de verbeterpunten die er lagen, om uiteindelijk een advies te kunnen geven. Lisanne heeft samen met haar groepje als eerst een organisatiescan uitgevoerd waarbij er onderzocht werd hoe de organisatie in elkaar zit en hoe de interne communicatie verloopt. Hiervoor werden onder andere interviews gehouden met verschillende medewerkers. De conclusie die hieruit werd getrokken, was dat de communicatie tussen twee interne partijen niet goed verliep. Op basis hiervan hebben Lisanne en haar medestudenten een communicatiestrategie en bijpassende communicatie-interventies opgesteld voor de medewerkers. Dit had als doel dat de interne communicatie verbeterd werd. De interventies waren voornamelijk gericht op het informeren over en het leren van een bepaald systeem die zou bijdragen aan het verbeteren van de interne communicatie.

Het resultaat van dit project was dat de organisatie inzicht kreeg in haar interne communicatie en waar de verbeterpunten lagen. Daarnaast hebben Lisanne en haar projectgroep ervoor gezorgd dat de organisatie handvatten heeft om deze verbeterpunten aan te pakken.