Bijna afgestudeerde werktuigbouwkunde student Jur is op zoek naar een baan tot eind februari voor 3 tot 4 dagen per week!

Jur

Jur kan aan de slag met het ontwerpen en tekenen van machines

Dit is Jur

Even voorstellen! Jur is een werktuigbouwkunde student die per direct op zoek is naar een bijbaan voor 3 tot 4 dagen per week tot eind februari. Op dit moment moet Jur nog 1 vak van zijn studie inhalen, dit staat gepland in januari. Na het afronden van dit vak wil Jur graag een half jaar gaat reizen voor dat hij aan het werk gaat. Om deze periode te overbruggen en relevante werkervaring op te doen is hij per direct op zoek naar een bijbaan die past bij zijn studie werktuigbouwkunde.

Jur had altijd al een interesse in techniek, hij vindt het gaaf om te zien hoe machines in elkaar zitten. In zijn familie was er niemand met een dergelijke achtergrond dus juist daarom vond Jur dat hij een technische studie moest gaan doen! Hij koos voor Werktuigbouwkunde, omdat hij hierin het meeste leert over machines en de werking daarvan.

Binnen zijn studie spreken voornamelijk de projecten Jur het meeste aan, Jur vindt het leuk om zijn ideeën in de praktijk te zien! Daarnaast gaat hij graag aan de slag met het ontwerpen van machines. Het vak systeemdynamica spreekt hem niet aan, het is niet toevallig dat dit het vak is dat hij in januari nog moet inhalen. Gedurende zijn studie heeft Jur verschillende projecten uitvoert, zo is hij aan de slag gegaan met;

- Het ontwerpen van een bamboe zaagmachine die automatisch knoesten uit bamboe haalt om ze vervolgens verder te verwerken
- Een rollerbaan die automatisch aangedreven wordt zodat deze modulair kan worden ingezet
- Het ontwerpen van een magazijnrobot

Daarnaast heeft Jur gedurende zijn studie twee keer stage gelopen;

- Als eerste heeft Jur stage gelopen bij het Lectoraat van Avans, hier heeft hij onderzoek naar flexibele zonnecellen en die vervolgens verwerkt in een thermoform proces.
- Vervolgens heeft Jur zijn afstudeerstage gevolgd bij Bosch Rexroth, hier heeft hij onderzoek gedaan naar een nieuwe manier om een windturbine te gebruiken. Hier werd gekeken naar het omzetten van energie met behulp van hydrauliek. Meer hierover is te lezen op de volgende pagina.

Ook heeft Jur is minor machines in motion gevolgd. In de minor Machines in Motion draait het om het ontwerpen en verbeteren van machines, het is een verdieping binnen de studie werktuigbouwkunde. Jur heeft gedurende deze minor verschillende vakken gevolgd als robotica en constructieprincipes.

Binnen zijn toekomstige bijbaan kan Jur met verschillende taken aan de slag, zo kan hij bijvoorbeeld aan de slag met het omzetten van tekeningen, het maken van technische tekeningen of een stuk werkvoorbereiding, hij staat voor van alles open!

Buiten zijn studie is Jur vaak te vinden met zijn vrienden, hij houdt daarnaast van voetballen en is altijd in voor een potje poolen. Jur is te omschrijven als een vriendelijke en rustige jongen, hij kan goed samenwerken maar vind het ook niet erg om zelfstandig aan projecten te werken. Wel moet Jur nog leren om wat vaker hulp te vragen. Kan Jur bij u aan de slag in een bijbaan?

Dit kan Jur voor je doen

- Het ontwerpen van machines
- Optimaliseren of automatiseren van productielijnen
- Maken van tekeningen in Solidworks of Inventor
- Werkvoorbereiding

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

In een project heeft Jur zich met een aantal klasgenoten bezig gehouden met het ontwerpen en maken van een magazijnrobot. Deze moest 20 meter hoog en 20 meter horizontaal kon bewegen dus daarvoor heeft Jur zich bezig gehouden met de eerste berekening. Ze begonnen met het maken van een plan van aanpak en daarna een functieblok schema. Per functie
werd een verdeling gemaakt in de groep en konden ze door naar de testfases. Jur is iemand die het liefst zijn eigen deel zo snel mogelijk af maakt zodat hij anderen kan gaan helpen. Hij is een teamplayer die erg behulpzaam is.

Voor de afstudeer periode van Jur is er onderzoek gedaan naar een nieuwe manier om een windturbine te gebruiken. Waar naar gekeken werd is de energie om te zetten met behulp van hydrauliek. Het onderzoek dat gedaan is door Jur was om te achterhalen of dit een rendabel concept is om hedendaags te gebruiken. Hierbij moeten verschillende aspecten meegenomen worden, kosten, onderhoud, maar voornamelijk het technisch rendement. Bosch Rexroth. Heeft langer zijn afstuderen gedaan, was helemaal in zijn eentje, niemand had kennis. Kon bij niemand vragen stellen. Had het wel gezien. Afgelopen donderdag behaald.