Lotte studente Rechten op zoek naar een juridische meewerkstage per februari

Lotte

Lotte kan zich tijdens haar stage bezighouden met het analyseren van dossiers en het maken van juridische stukken en producten

Dit is Lotte

Mag ik je voorstellen aan Lotte (25)? Een studente Rechten die voor haar opleiding op zoek is naar een juridische meewerkstage. Tijdens haar stage zal Lotte 20 weken lang, voor 4 dagen per week meewerken en daarnaast een opdracht uitvoeren. Tijdens haar stage wil Lotte zichzelf vooral bezig houden met het analyseren van dossier en het maken van juridische stukken.

Na het behalen van haar VWO diploma heeft Lotte de keuze gemaakt om criminologie te studeren. Zij kwam er al snel achter dat deze opleiding niet voor haar weggelegd was. Hierdoor heeft zij de keuze gemaakt, om bij de AH te gaan werken als winkel trainee. Vanuit de AH heeft zij de duale opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement gevolgd, waardoor zij tegelijkertijd kon werken en leren. Doordat het lang duurde voordat zij bij een ander filiaal aan de slag mocht en het vervolgens toch niet paste bij haar interesses, is zij met de opleiding gestopt en verder gegaan met HBO Rechten. Dit is altijd al een interessegebied van haar geweest en de combinatie tussen theorie en praktijk en daarbij het nauwkeurige werken trekt haar vooral.

Binnen haar opleiding heeft Lotte verschillende projecten uitgevoerd, waaronder het maken van een beslissingsboom. Aan de hand van die beslissingsboom worden studenten geadviseerd welke rechtsvorm het beste bij hun onderneming past. Daarnaast heeft zij in groepsverband een fictieve schadeclaim nagespeeld. Over haar projecten is onderaan de pagina meer te vinden.

Naast haar opleiding werkt Lotte momenteel bij Randstad op het hoofdkantoor. Zij houdt zich vooral bezig met het aanmaken van plaatsingen, de uitloop van mensen en de administratie die daarbij komt kijken. Daarnaast is Lotte verantwoordelijk geweest voor het stageproces binnen de organisatie en het beter inrichten daarvan.

Lotte staat bij haar vrienden en familie bekend als iemand die goed kan luisteren en op basis daarvan goede vragen stelt. In een kleine groep en vooral met vrienden is zij zeker aanwezig, maar zij kijkt bij grote groepen soms nog de kat uit de boom. Zij vindt het dan lastig om haar mening te geven. Hier werkt Lotte wel aan door voor te bereiden wat zij wil zeggen, wat het voor haar makkelijker maakt om haar mening te geven.

Woorden die Lotte omschrijven:
- Analytisch
- Creatief
- Teamspeler
- Gedreven
- Perfectionist

Dit kan Lotte voor je doen

✔ 4 dagen per week meewerken
✔ Ondersteuning bieden op juridisch gebied
✔ Analyseren van dossiers
✔ Maken van juridische stukken en producten

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Lotte heeft samen een andere medestudent een beslisboom gemaakt om studenten van de HvA die interesse hadden in het starten van een onderneming te adviseren over welke rechtsvorm het beste bij hun idee zou passen. Hierbij hebben de studenten zich beperkt tot de rechtsvormen: B.V., eenmanszaak, de commanditaire vennootschap, de openbare en de stille maatschap en de v.o.f.. De beslisboom is gemaakt met behulp van Berkeley Bridge. Lotte was eindverantwoordelijke voor het technische aspect van de beslisboom en heeft geholpen bij het bepalen van de belangrijkste kenmerken van de verschillende rechtsvormen. Voor deze opdracht heeft Lotte een 10 behaald.

Lotte heeft samen met een groepje een fictieve schadeclaim casus nagespeeld. Allereerst is er een juridische analyse opgesteld. In de juridische analyse is er gekeken naar bewijsstukken uit het dossier en zijn er argumenten opgesteld zowel in het voor- als nadeel van de cliënt. Lotte en haar groepje hebben ook jurisprudentie erbij gezocht om de cliënt beter te kunnen verdedigen. Voor de argumenten die in het nadeel van de cliënt werken zijn weerleggingen bedacht. Lotte was verantwoordelijk voor het bedenken van de weerleggingen en heeft geholpen bij het bedenken van de argumenten om cliënt te verdedigen. Bij het naspelen van de zitting heeft Lotte de rol van vertegenwoordiger van cliënt vervuld. Voor deze opdracht heeft Lotte een 8 gekregen.