HBO Rechten studente opzoek naar een afstudeerstage

Joycelyn

Joycelyn zal een intern vraagstuk oplossen door het doen van een onderzoek en wanneer nodig 2 dagen kunnen meewerken

Dit is Joycelyn

Je bekijkt het profiel van Joycelyn uit Amstelveen. Joycelyn is voor haar HBO rechten opleiding opzoek naar een afstudeerstage startend op 17 april. Tijdens de stageperiode van 15 weken zal Joycelyn een onderzoek uitvoeren waarbij ze zich gaat focussen op een juridisch vraagstuk binnen jullie organisatie. Wanneer gewenst kan Joycelyn daarnaast zelfs nog 2 dagen juridische werkzaamheden uitvoeren.

Na het afronden van MBO juridisch medewerker, waarbij Joycelyn twee stages heeft afgerond, besloot ze om door te gaan met HBO rechten. Eenmaal belandt in het vierde studiejaar, met nog één extra stage ervaring rijker, kan Joycelyn met zekerheid zeggen dat ze het vak erg interessant vindt! Ze zou het later graag willen combineren met haar andere interesse psychologie. Meer informatie over haar eerdere stages vind je onderaan het profiel.

Vanuit haar interesse in psychologie en door de minor ondernemerschap die Joycelyn in het derde jaar heeft gevolgd, heeft ze sinds het begin van dit jaar haar eigen onderneming als Mental Coach & Virtual Assistent. Hierbij helpt ze als zzp'er jongeren met psychische problemen die op de wachtrij staan voor hulp. Dit kan soms 52 weken duren en met haar praktijk(je) helpt ze jongeren die periode door te komen.

Joycelyn omschrijft zichzelf als spontaan, doelgericht, enthousiast, doorzetter, open en gezellig! Ben jij opzoek naar een student als Joycelyn? Neem dan snel contact met mij op!

Dit kan Joycelyn voor je doen

- Het oplossen van een intern juridisch vraagstuk
- Juridische werkzaamheden uitvoeren
- Aanblijven na de stage periode

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (stage HBO)
Als beoordelaar op de afdeling Straf werkt Joycelyn mee aan het beoordelen van (feit gecodeerde) strafzaken die vallen in de sfeer van de veel voorkomende criminaliteit. Denk hierbij aan baldadigheid, snelheidsovertredingen, zwartrijden,overtredingen van lokale wet- en regelgeving, maar ook aan het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Op basis van het Strafrecht beoordeelde Joycelyn een zaak op bewijsbaarheid, nam zij een afdoeningsbeslissing, formuleerde zij aan de hand van richtlijnen een eis, en maakte zij een tenlastelegging en waar nodig was een korte voorbewerking/notitie voor de Officier van Justitie.

Gemeente Amsterdam Stadsloket Oost (stage MBO)
De werkzaamheden van Joycelyn waren heel gevarieerd. Elke bezoeker die zij opriep kwam voor iets anders. De dingen die zij vooral heb gedaan zijn reisdocumenten aanvragen en/of uitreiken, verhuizingen verwerken, parkeervergunningen aanvragen of wijzigen, uittreksels geven aan de bezoeker, VOG aanvragen en WPI klanten helpen.

Rechtbank van Amsterdam (stage MBO) - afdeling publieksrecht, sector bestuursrecht op de kamers voorfase VK en Sluitfase bestuur VK.
De dingen die Joycelyn heeft gedaan zijn de kennisgevingen naar de partijen versturen, stukken van de IND naar de gemachtigde doorsturen en stukken schonen. Daarnaast moest ik de procedure van het niet betalen van griffiekosten uitvoeren. Toen de collega’s van de bewaring afdeling hulp nodig hadden, heeft Joycelyn ze vaak met de intrekkingen geholpen. Ook heeft Joycelyn telefonisch contact gehad met advocaten, eisers en gemachtigden. Verder heeft zij de procedure van het verdagen uitgevoerd.