Student international business per februari opzoek naar een afstudeerstage

Norman

Norman kan jullie verder helpen met een marketing gerelateerd onderzoek en werkzaamheden!

Dit is Norman

Je bekijkt het profiel van Norman (23 jaar) en op dit moment nog woonachtig in Deventer. Echter, gezien zijn spectaculaire ervaring in Japan afgelopen jaar wilt hij erg graag zijn afstudeerstage in de randstad doen. Mede ook omdat dit in Nederland de meest internationale regio is en hij daar erg in geïnteresseerd is + dat ook een eis van zijn hogeschool is gezien zijn opleiding. De afstudeerstage van Norman start in de februari en zal 20 weken duren. Tijdens deze stageperiode houdt hij graag 1 dag gereserveerd voor zijn afstudeerstage en kan hij 4 dagen meewerken.

Norman is tweetalig opgevoed en daarvoor is (denkt hij) zijn interesse in de internationale commerciële wereld ontstaan. Andere culturen, taal en werkwijze spreken hem erg aan en zo doende kwam hij redelijk snel op de open dag van zijn huidige opleiding HBO international business (voorheen HBO international business & language) terecht. Het is een best brede opleiding, zo was Norman de eerste jaren van de opleiding erg gefocust op het financiële aspect van een bedrijf. Echter, naarmate hij verder in de opleiding kwam raakte hij erg geïnteresseerd in (online) marketing en commercie. Hierdoor zou Norman het erg interessant vinden om zijn afstudeerstage te doen bij een financieel en internationaal bedrijf (het liefst een Aziatisch bedrijf) op de marketing/commercie afdeling.

Naast de vele theoretische kennis in Nederland is Norman voor een half jaar naar Japan verhuisd om daar zijn minor te doen. De minor ging over de Japanse taal, cultuur en zaken doen. Norman vond deze minor erg interessant en is gebrand om de Japanse taal z.s.m. onder de knie te krijgen! Norman heeft dan ook een echte talenknobbel en spreekt momenteel al drie talen, namelijk Nederlands, Eengels en Spaans. Meer over deze minor en andere relevante ervaringen van Norman lees je onderaan het profiel.

Eigenschappen die Norman omschrijven:
- Zelfstandig
- Hardwerkend
- Ijverig
- Communicatief vaardig
- Leergier

Ben jij opzoek naar een afstudeerstagiaire zoals Norman? Neem dan snel contact met mij op!

Dit kan Norman voor je doen

;

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Norman heeft in het derde jaar van zijn studie zijn minor (vier maanden) gedaan in Japan. Hier heeft hij de volgende onderwerpen bestudeert: de Japanse taal op intermediair niveau voor 12 uur per week, en Japanse zaken en cultuur ook beide één uur per week. Tijdens deze studiereis heeft hij ook veel presentaties moeten geven voor en communiceren met Japanse mensen waardoor hij veel heeft geleerd over hoe je moet communiceren met deze doelgroep. Voor elk vak heeft hij uiteindelijk een 10 gehaald.

Norman heeft in het tweede jaar van zijn studie gewerkt aan een marketing export plan voor Zwanenberg Food Group. Tijdens dit project was zijn rol die van voorzitter (elke groep moest een voorzitter aanwijzen). In deze functie leidde hij het project en stuurde het onderzoek in de goede richting. Hiernaast nam hij ook deel aan het hoofdonderzoek, namelijk het vinden van de beste exportmarkt voor de producten van Zwanenberg. Voor dit project heeft hij uiteindelijk een 8 gehaald.

Norman heeft in zijn derde studiejaar, samen met studenten van andere opleidingen, gewerkt aan het Smart Solutions Semester project. Tijdens dit project moest een spel worden gecreëerd, dat mensen en bedrijven leert over de circulaire economie en hoe hun acties de wereld beïnvloeden. Hierbij had Norman een creatieve en analytische functie waarbij hij ideeën bedacht om een spel, dat gebaseerd is op een ingewikkeld onderwerp als de circulaire economie, interessant te maken voor verschillende doelgroepen. Ook checkte hij hiervoor het werk van zijn groepsleden. Hij heeft hier veel geleerd over de samenwerking met mensen uit andere vakgebieden en hoe bewust zakendoen van steeds meer van belang is in de wereld. Voor dit project heeft hij uiteindelijk een 10 gehaald.