Student International Business Management op zoek naar een marketing en sales gerelateerde afstudeerstage

Altug

Altug kan ondersteuning bieden in het marketing en sales proces en een marktonderzoek uitvoeren

Dit is Altug

Mag ik je voorstellen aan Altug (29)? Een student International Business en Management die op zoek is naar een marketing en sales gerelateerde afstudeerstage. Vanaf september gaat Altug 2 tot 3 dagen per week meewerken binnen de organisatie voor een periode van 20 weken. Naast het meewerken zal Altug een internationaal marketingplan schrijven, waarin hij onderzoek gaat uitvoeren naar internationale markten en de mogelijkheden tot toetreden en of het versterken van de huidige positie.

Nadat Altug de middelbare school heeft afgerond is hij gestart met de opleiding IT administrator. Na het behalen van zijn MBO diploma heeft hij de keuze gemaakt om een tussenopleiding Business Management te studeren. Dit is een tussenopleiding van een jaar, om de stap naar het HBO vlekkeloos te laten verlopen. Na het afronden van die opleiding kwam Altug er toch achter dat zijn interesses meer richting de marketing en sales toe gaan, waardoor hij uiteindelijk voor International Business and Management heeft gekozen. Dit is een goede keuze geweest, aangezien hij zijn toekomst daadwerkelijk richting de marketing en sales ziet gaan.

Tijdens zijn opleiding heeft Altug zich al bezig gehouden met het uitvoeren van verschillende projecten, waarbij hij grotendeels van de tijd marktonderzoek aan het uitvoeren was. Een voorbeeld hiervan is het project waarbij zij hebben onderzocht hoe een bedrijf vanuit Amerika geïmporteerd kan worden naar Nederland. Over dit onderzoek is onderaan de pagina meer te vinden.

Bij zijn vrienden en familie staat Altug bekend als een eerlijk en ook direct persoon, die altijd een luisterend oor biedt wanneer dat nodig is. Wel merkt Altug dat hij op sommige momenten teveel hooi op zijn vork neemt. Hier werkt hij laatste tijd wel aan door een haalbare planning te maken, waar hij zich vervolgens ook echt aan houdt. Woorden die Altug omschrijven:

- Eerlijk
- Direct
- Oplossingsgericht
- Ambitieus
- Creatief

Dit kan Altug voor je doen

✔ Sales/acquisitie
✔ Marketing
✔ Internationaal onderzoek uitvoeren
✔ 2 tot 3 dagen meewerken

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Een van de groepsprojecten was een marktonderzoek voor het introduceren van een buitenlands product in Nederland. In dit project onderzochten zij Externe en Interne deskresearch waarin zij de USP van een product, SWOT-analyse en de Macro omgeving analyseerden en tevens ook field research uitvoeren met interviews en survey. Hier had Altug de rol om de macro omgeving te onderzoeken en het project de presenteren.

Een ander groepsproject was het onderzoeken van akoestiek in klaslokalen voor de Haagse Hogeschool en het effect hiervan op studenten gebaseerd op literatuur en wetenschappelijke onderzoeken. Deze data analyseerden zij in SPSS, een softwareprogramma dat data-analyse biedt voor statistieken. Hiermee zijn zij tot een conclusie gekomen dat daadwerkelijk de potentie had om eventueel gebruikt te kunnen worden in de nieuwe toekomstige gebouwen van De Haagse Hogeschool. Hierin had Altug een leidinggevende rol, waar veel verantwoordelijkheden en voorbereidingen bij komen kijken, delegeren van de taken en zelf ook actief meegedaan voor een goed resultaat.