International business & management student opzoek naar een afstudeerstage

Zico

Zico kan een internationaal onderzoek doen en de betreffende afdeling ondersteunen met diverse werkzaamheden

Dit is Zico

Voor je ligt het profiel van Zico uit Hoorn. Zico studeert HBO international business & management op de Hogeschool van Amsterdam en is op het punt aangekomen dat hij een afstudeerstage mag gaan doen. Voor deze stage is hij dan ook op zoek naar een organisatie waar hij een internationaal onderzoek kan uitvoeren en de betreffende afdeling kan helpen met diverse werkzaamheden (marketing, communicatie, logistieke of finance).Om de kwaliteit van het onderzoek te waarborgen houdt Zico daarvoor wel graag 1 a 2 dagen gereserveerd. De stage zal van (eind) april tot augustus duren (5 maanden).

Na het behalen van zijn VMBO diploma startte Zico met de MBO opleiding ICT, maar deze opleiding was toch niet wat hij zocht en daarom maakte hij de keuze om te stoppen en zijn HAVO diploma te gaan halen. Vervolgens is hij begonnen aan zijn huidige opleiding en na een aantal studiejaren kan Zico met zekerheid zeggen dat dat de juiste keuze was. Vooral de combinatie van economie en het internationale aspect van zijn opleiding vindt hij erg interessant. Verder is het een brede opleiding en zo kon Zico zich oriënteren op meerdere aspecten (finance, HR, marketing, logistiek). Zijn interesses en voorkeur voor afstudeerstage gaan echter uit naar finance of marketing.

Naast de vele theoretisch kennis heeft Zico ook een minor en een meewerkstage afgerond. Hij koos voor de minor business proces integration, waar ook groot gedeelte van finance in terugkwam. Verder heeft hij hier geleerd om met SAP te werken. Tijdens zijn meewerkstage was Zico aangenomen als finance planning & analyzing intern met diverse verantwoordelijkheden. Meer over deze stage vind je onder het kopje 'ervaringen'.

Buiten zijn opleiding houdt Zico zich graag creatief bezig. Dit doet hij door veel te tekenen (digitaal en op papier), maar ook content te creëren en video's te editten als freelancer. Door zijn opleiding en interesses heeft hij leren werken met diverse programma's zoals Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects.

Woorden die Zico verder omschrijven:
- Stressbestendig
- Doorzetter
- Creatief
- Consistent
- Flexibel

Een verbeterpunt van Zico is dat hij het niet altijd gemakkelijk vindt om hulp te vragen wanneer hij dat nodig heeft. Hier zit een reden achter, maar ook privacy redenen benoem ik die niet. Aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat hij erg zelfstandig kan werken.

Wil jij Zico aan je team voegen als nieuwe afstudeerstagiaire?

Dit kan Zico voor je doen

✔ Internationaal vraagstuk oplossen
✔ Helpen met marketing en communicatie werkzaamheden
✔ Content bedenken, creëren en verwerken
✔ Financiële werkzaamheden uitvoeren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Toen Zico bij Idexx werkte heeft hij als stagiair meermaals met data gewerkt om deze te analyseren. Eén van zijn taken met deze data was om een dashboard te creëren die meerdere KPI volgde. Deze dashboards werden maandelijks uitgebracht aan de desbetreffende regionale en sales managers. De informatie die in deze behandeld werd was de sales informatie. Deze dashboards werden gebruikt door de managers om te zien of hun sales team nog op schema was met de huidige targets die gehaald moesten worden. Ook werden er in deze dashboards analyses uitgevoerd om te zien welke klanten er werden verwerft, en welke klanten bij welke segment van hun database hoorde. De informatie werd verder verwerkt om een weergave te geven in beide een simpel af te lezen grafiek en tabel. Verder viel deze data ook nog verder onder te verdelen en geselecteerd te worden op het gehele sales team of de individuele sales representatives. De dashboards die hij gecreëerd heeft werden onder meer gebruikt door de managers en regio’s van: Polen, Rusland, Tsjechië, Slowakije, België, Nederland, Luxemburg Noorwegen, Denemarken, Sweden, Finland, en Zwitserland

Eén van de taken die Zico heeft gedaan binnen het bedrijf van Idexx was het opschonen van de CRM database die het bedrijf gebruikte. De informatie binnen de database was verouderd en klanten die al jaren niet meer bestonden of onder een andere naam waren verder gegaan werden nog steeds vermeld. Ook werden er meerdere duplicaties gevonden binnen de database. De opschoning werd gedaan voor de hele regio van Noord en Oost Europa. Om hier te werk mee te gaan heeft hij gebruik gemaakt van de database van Salesforce en Excel om te analyseren welke klanten nog steeds betrokken waren bij het bedrijf, en welke niet meer aangesloten waren bij Idexx. Ook werd er in kaart gebracht welke apparatuur er verkocht of verleend werd aan de desbetreffende bedrijven, en wanneer ze voor het laatst gecontacteerd waren. Met de opschoning van deze database heeft het bedrijf verder kunnen analyseren welke klanten er weer gecontacteerd moesten worden en wie een potentiële uitbreiding kon gebruiken aan apparatuur.

Voor een langere tijd heeft Zico bij de Starbucks in Amsterdam gewerkt. Hoewel hij hier klein begon heeft het niet lang geduurd voordat hij extra werk hier bij oppakte. Hij werkte hier van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat afhankelijk van wanneer hij nodig was. Hij vond het ook niet erg om ergens te hulp te schieten als er nood was, of om andere mensen bij te staan. Hij heeft hier vele afwisselende diensten gedraaid en paste hier zijn schema ook vlekkeloos bij aan. Zijn locatie was de drukste van Amsterdam en een echte toeristen locatie. Door de locatie kwam er veel druk op het personeel te staan dankzij de toeristen seizoenen en festiviteiten. Hij liet zich hier echter niet door kennen en zette beide schouders er onder en liet zich motiveren door de drukte. Later was hij ook begonnen aan een traject om supervisor te worden binnen het bedrijf, deze werd echter onderbroken dankzij de Corona crisis en zijn contract werd door de crisis niet verder verlengt.