HBO Creative Business student per direct opzoek naar een creatieve bijbaan in de sociale media!

Lotte

Dit is Lotte

Mag ik je voorstellen aan Lotte (20)? Lotte start na de zomer aan haar derde jaar van de HBO opleiding Creative business. Deze opleiding omschrijft Lotte als een erg brede, maar wel creatieve opleiding gespecialiseerd in media. Tijdens de opleiding kun je je nog verder specialiseren en Lotte koos voor de specialisatie 'digitale media'. Op dit moment is Lotte opzoek naar een studie gerelateerde bijbaan en social media trekt hierbij erg haar interesse. Het aantal uren dat Lotte beschikbaar is hangt af van de werkzaamheden en kan in goed overleg besproken worden (dit zal rond de 8 uur per week zijn). Tijdens haar bijbaan wil ze graag haar kennis in de praktijk toepassen.

Na het afronden van de middelbare school startte Lotte aan de HBO opleiding Marketing & communicatie. Hiervoor koos ze omdat ze vanaf jongs af aan al graag haar creativiteit gebruikt en nu kan ze dat combineren met uitingen in het bedrijfsleven en het bereiken van de klant. Ze startte daarom, na het succesvol afronden van de MBO opleding, met haar huidige HBO opleiding. Tijdens deze opleiding heeft ze zich nog meer kunnen specialiseren en verdiepen in ondernemerschap en marketing. Lotte werkt erg graag aan projecten en heeft zelfs een officieel project bij BNN Vara, waarbij ze met haar groepje een digitale oplossing moest bedenken gewonnen. Dit terwijl er maar liefst 180 andere groepjes meededen.

Tijdens haar MBO en HBO heeft Lotte al drie keer stage gelopen. Tijdens haar eerste MBO stage was ze verantwoordelijk voor het optimaliseren van een websop, het omschrijven van artikelen en het beheren van de voorraad. Bij haar tweede MBO stage liep ze als medewerker mee op de marketing afdeling van een Mediamarkt filiaal. Uiteindelijk werd dit een erg zelfstandige stage, waarbij Lotte verantwoordelijk was voor de content op de social media kanalen van het bedrijf (Instagram en Twitter) en zorgde ze ervoor dat er maandelijks een stukje in de regionale krant kwam die ze zelf schreef en dat de aanbiedingen van die periode op de plaatselijke billboards terecht kwamen. Ook klantenservice was tijdens deze stage een onderdeel. Ze reageerde niet alleen via de DM (direct massage), maar pakte ook het telefonisch en mail contact met partners en klanten op. Daarnaast hielp ze ook bij de marketing uitingen in het filiaal, denk hierbij aan POS-materiaal en verschillende posters/banners.

Haar eerste HBO stage liep ze bij een social media bureau. Lotte heeft tijdens deze stage diverse content gemaakt met behulp van de Adobe programma’s. Dit betreft content voor bedrijven als het Olympisch Stadion en SNS. Ook was Lotte verantwoordelijk voor het opzetten van een content kalender en het invullen hiervan. Ze bedacht verschillende typen content voor minimaal 6 bedrijven en legde contact met deze bedrijven om diverse informatie en content te verkrijgen. Het social media bureau maakt nu nog steeds gebruik van de content kalender en de door Lotte aangeleverde ideeën.

Naast goede punten heeft Lotte ook verbeter punten. Ze geeft aan dat een van deze verbeter punten omgaan met kritiek is. Doordat ze perfectionistisch is baalt ze ervan als ze kritiek krijgt. Terwijl ze zelf ook heel goed weet dat kritiek, of beter gezegd feedback, alleen maar helpt bij haar ontwikkeling en het verbeteren van het werk. Op persoonlijk vlak zou ik Lotte omschrijven met de volgende woorden:
- Een harde werker
- Goed inlevingsvermogen
- Erg perfectionistisch
- Enthousiast
- Super leergierig

Dit kan Lotte voor je doen

- Werken met de socials
- Content bedenken, creëren en verwerken
- Opzetten van een strategie en een content kalender
- Werken met Adobe
- Probleemoplossend denken