Software engineer opzoek naar een afstudeerstage!

Miro

Miro kan developen in verschillende talen, maar vind Python het fijnste werken.

Dit is Miro

Dit is het profiel van Miro (23 jaar) uit Rotterdam. Miro studeert AD software development aan de hogeschool van Rotterdam. Om deze opleiding succesvol af te ronden wil hij vanaf september graag beginnen aan zijn afstudeerstage. Tijdens deze stageperiode zal hij 20 weken jullie development team kunnen ondersteunen en daarnaast een eigen applicatie/ opdracht ontwikkelen. Hoe wel Miro meerdere talen kent heeft Python tot op heden zijn voorkeur. Daarnaast spreekt ook Green coding (creëren van computeralgoritmes die minder energie verbruiken) Miro erg aan. Meer over de programmeertalen die Miro beheerst vind je terug in zijn kennismatrix. Qua locatie is Miro overigens erg flexibel want hij woont zelf in Rotterdam, maar zijn vriendin woont in Amsterdam.

Na het succesvol afronden van de MBO opleiding AV specialist (audio visueel) wilde Miro graag doorstuderen. De keuze voor de vervolgopleiding was redelijk snel gemaakt omdat Miro zijn interesse in development tijdens zijn MBO opleiding zijn ontstaan. Zo doende koos hij voor een Social Degree opleding (AD) software engineering. Interesse in meer informatie over Miro, bijvoorbeeld zijn CV? Neem dan contact met mij op!

Miro omschrijft zichzelf als probleemoplossend, creatief, communicatief vaardig en sociaal. Nieuwsgierig geworden in een kennismaking met Miro? Neem dan snel contact met mij op!

Dit kan Miro voor je doen

✔ Development team ondersteunen
✔ Programmeren in Python, PHP, SQL
✔ Applicatie ontwikkelen
✔ Aanblijven na de stageperiode

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Deze periode was een introductie tot API’s en web development met JS Frameworks. De studenten hebben een website voor dartbond Almere opgezet. Miro werkte hier in de backend en API. Hierbij is er gewerkt met Mysql, SCRUM, Python, Flask, REST, OOP en Javascript.

De studenten kregen de opdracht om in Azure Functions een runtime environment op te zetten voor een gekozen taal. Miro en zijn medestudent Faroeq gingen aan de slag met PHP. Deze taal is niet ondersteunt door Azure, als op lossing hebben zij een custom handler opgezet. Bij deze opdracht is er gewerkt met PHP, SCRUM, Azure Function, REST, OOP en swagger.

De studenten kregen de taak om in 2 tal een particle system op te zetten. Het moest op willekeurige plekken particles genereren, die bewegen, met elkaar botsen en kunnen overspringen naar een ander window. Door omstandingheden in het team heeft Miro uiteindelijk dit zelf uit gevoerd. Hierbij is er gewerkt met Python, SCRUM, Pygame, Sockets, Asynchronous, Threading, OOP en Pythonic.