ICT security en cloud engineer opzoek naar een fulltime stage per september

Colin

Colin kan jullie 5 maanden ondersteunen met diverse ICT werkzaamheden! Cloud engineering en security hebben daarbij zijn voorkeur.

Dit is Colin

Graag stel ik je voor aan Colin (22) uit Almere! Colin is voor zijn HBO opleiding ICT opzoek naar een meewerkstage per september. Zijn voorkeur gaat uit naar security en/of cloud enginering. Daarbij heeft hij al ervaring heeft met Azure, maar ook AWS of Google Cloud spreken hem aan. De stage periode begint in september en duurt in totaal 5 maanden (t/m januari). Hij zal 4 a 5 dagen binnen het development team meedraaien, maar moet daarnaast ook een zelfstandige opdracht uitvoeren. Denk daarbij aan de migratie van de fysieke server naar de cloud of het implementeren van een nieuwe ISO certificering of wetgeving.

Na het afronden van MBO ICT netwerkbeheer koos Colin ervoor om door te studeren in de richting van HBO ICT, waarbij hij dus de richting van security en cloud engineering gekozen heeft. Interessante aan Colin is dat hij door zijn MBO opleiding al twee keer eerder een stage succesvol heeft afgerond. Zo heeft Colin eerder gewerkt met Azure, maar ook AWS en Google Cloud spreken hem aan. Meer over Colin zijn meest relevante eerdere ervaringen lees je onderaan het profiel!

Colin omschrijft zichzelf als leergierig, zelfstandig, geduldig en initiatiefrijk. Dit kan ik met volle overtuiging bevestigen! Wil jij Colin ook graag ontmoeten? Neem dan contact met mij op!

Dit kan Colin voor je doen

✔ Fulltime stage lopen (5mnd, 4 a 5 dagen per week)
✔ Ondersteunen bij security en/of cloud engineering werkzaamheden
✔ Werken met Azure
✔ Implementeren van bijv. de nieuwe NIS 2.0 wetgeving

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

SIEM techniek ontwerpen en onderzoeken. Naast de SIEM techniek moest de SIEM ook voldoen aan de complaincy van het bedrijf en dit moest hierbij dan ook aangepast worden. Hieruit is gekomen dat het bedrijf dit graag wilde via Ansible om scaling makkelijk te houden. Dit is dan ook gedaan via Ansible envoor een echt bedrijf in een projectgroepsverband
Stack: Elastic, ELK-Stack, Ansible, OIAm, MaGMa en Archimate

Vanuit school heeft Colin een groepsopdracht gekregen om een beveiligde omgeving te ontwerpen en te bouwen voor een fictieve bank. Hierbij hebben ze gewerkt met een SIEM-systeem. Hier heeft Colin gewerkt aan het incidenten preventie proces en een document geschreven (RDP) om het bedrijf te helpen bij een probleem. Daarnaast is hij ook bezig geweest met het pentesten van een database die mijn team gemaakt had. Vervolgens heeft Colin samen met een teamlid gewerkt aan een advies rapport wat verbeterd moet worden.
Stack: SANS, PHP, SQL en KALI LINUX

Vanuit school heeft Colin een groepsopdracht gekregen om een webshop te bouwen voor een fictief bedrijf. Hierbij heeft hij gewerkt aan de webshop technieken van de klanten database, Klantenservice portaal, Winkelwagen en het opzetten van de SQL-database. In samenwerking met teamgenoten is er een design gemaakt van hoe het eruit moet zien en dit is toen door hun ontworpen. Vervolgens heeft Colin van hen kunnen leren om een webshop te ontwerpen en zij hoe de techniek achter de webshop werkte.
Stack: HTML,PHP, C++, SQL en Linux