Gemotiveerde student Accountancy op zoek naar een afstudeerstage vanaf februari

Seleman

Seleman kan ondersteuning bieden in het volledige proces van het inboeken tot adviseren van klanten

Dit is Seleman

Mag ik je voorstellen aan Seleman? Een student Accountancy aan de Hogeschool Utrecht, die voor februari op zoek is naar een afstudeerstage. Tijdens zijn afstudeerstage kan Seleman 2 dagen per week meewerken binnen de organisatie en 2 dagen aan zijn scriptie besteden. Daarnaast moet Seleman de eerste 10 weken nog een dag naar school. Seleman wil zichzelf graag ontwikkelen en na zijn stage graag aan willen blijven bij de organisatie, om vervolgens binnen de organisatie door te groeien.

Na het behalen van zijn VMBO diploma heeft Seleman de keuze gemaakt om Assistent Accountant Niveau 4 te volgen op het MBO. Seleman is altijd al economisch onderlegd geweest en dat was dan ook de reden dat hij de accountancy kant op wilde. Na het behalen van zijn MBO diploma is hij direct doorgegaan met de HBO opleiding Accountancy. Seleman vindt de vertaalslag tussen cijfers en woorden erg interessant, waar hij dan ook veel voldoening uit krijgt. Daarbij geeft hij aan, nog geen moment spijt te hebben gehad van zijn keuze.

Tijdens zijn opleiding heeft Seleman veel ervaring opgedaan door het uitvoeren van verschillende projecten. Hij vindt het vooral interessant om bezig te zijn met externe verslaggeving, bedrijfsadministratie en bestuurlijke informatievoorzieningen. Naast zijn projecten heeft Seleman veel werkervaring opgedaan door middel van zijn stage. Tijdens zijn stage heeft hij onder leiding van een accountant verschillende werkzaamheden mogen uitvoeren. Hij heeft daar in een team gewerkt aan een due diligence onderzoek. Daarnaast heeft Seleman 5 jaar gewerkt als junior assistent-accountant. Over zijn stage en bijbaan is onderaan de pagina meer te vinden.

Seleman wordt door zijn vrienden en familie omschreven als een doorzetter. Als hij een doel heeft gaat hij daar ook voor. Hij zou wel graag zijn communicatieve vaardigheden nog verder willen ontwikkelen, omdat hij zichzelf nog beter wil presenteren.

Woorden die Seleman omschrijven:
- Nauwkeurig
- Spontaan
- Analytisch
- Flexibel
- Doorzetter

Dit kan Seleman voor je doen

✔ 2 dagen per week meewerken
✔ Volledige proces op zich nemen
✔ Onderzoek uitvoeren
✔ Aanblijven in een vaste functie

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Als bijbaan naast zijn studie heeft Seleman veel werkervaring opgedaan bij HBP Finance. Dit is een administratiekantoor in Amersfoort waar hij vijf jaar voor heeft gewerkt als junior assistent-accountant. Hier kreeg hij de verantwoordelijkheid over een aantal werkzaamheden/klanten. Denk hierbij aan het inboeken van inkoop- en verkoopfacturen, verwerken van bankmutaties, opstellen van omzetbelasting aangiftes, het opstellen van eenvoudige jaarrekeningen en maandrapportages. Tijdens zijn stage en als medewerker junior assistent-accountant heeft hij geleerd hoe het in het echte bedrijfsleven te werk gaat.

In het tweede studiejaar heeft Seleman stage gelopen bij Koopmans & de Rooij BV. Hier heeft hij onder leiding van een accountant verschillende werkzaamheden voor mogen uitvoeren. Hij heeft daar in een team gewerkt aan een due diligence onderzoek. Zijn rol hierin was het team ondersteunen bij het controleren van de financiële cijfers. Dit heeft hij als een zeer leerrijke periode ervaren. Met als resultaat heeft de klant de overnameprijs bijgesteld na onze due diligence onderzoek.