Studente communicatie op zoek naar meewerkstage op een communicatieafdeling

Maud

meewerken op de communicatieafdeling, ondersteunende werkzaamheden oppakken en een onderzoek doen.

Dit is Maud

Dit is het profiel van Maud.

Maud is een derdejaars studente communicatie aan de hogeschool van Amsterdam. Ze is per september op zoek naar een uitdagende meewerkstage op een communicatieafdeling.

Maud is meteen met de opleiding communicatie begonnen na het behalen van haar havo diploma. Ze was op de open dag meteen verkocht. Ze is nog steeds erg blij met de keuze en vind het schrijven van teksten en bezig zijn met marketing erg interessant. Tijdens haar opleiding en eerdere stage heeft Maud ervaring opgedaan met Canva. Verder liggen haar kwaliteiten voornamelijk bij het onderzoeken van trends en doelgroepen en het schrijven van teksten.

Maud wil tijdens haar stage ook graag aan de slag met de verschillende taken binnen een communicatie afdeling. Ze wil graag veel verschillende werkzaamheden oppakken om zo een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden horen. Ook moet ze tijdens haar stage een klein onderzoek uitvoeren. Als eerst gaat ze een bedrijfsanalyse maken en vervolgens gaat ze aan de slag met een communicatieonderzoek. Dit kost haar ongeveer 1 dag in week. Tijdens de andere dagen is ze beschikbaar voor de werkzaamheden die voor haar klaarliggen.

Een aantal woorden die Maud omschrijven zijn:
✔ Spontaan
✔ Sociaal
✔ Muzikaal
✔ Behulpzaam

Dit kan Maud voor je doen

✔ 4 dagen meewerken op de communicatieafdeling
✔ Een bedrijfsanalyse en communicatie onderzoek uitvoeren
✔ Allround communicatiewerkzaamheden doen

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Maud heeft in het derde jaar een online contentstrategie geformuleerd voor The Flower Farm met als doel inzicht krijgen in de doelgroep en hun betrokkenheid bij duurzame producten om advies te geven over de propositie van The Flower Farm in de vorm van een contentstrategie met uitwerkingen. Maud heeft dit met een partner gedaan en Maud heeft het afgerond met een 8,2!

Maud heeft tijdens haar stage in het tweede jaar verschillende soorten blogs geschreven voor de website van de organisatie, deze heeft Maud weer aangepast na feedback.

Maud heeft in het derde jaar twee soorten projecten gedaan voor de NS. De eerste was een onderzoek naar de organisatie en de tweede ging over advies geven over de communicatie van de NS. Maud heeft dit afgerond met een 6,4 en een 7.

Maud heeft in het derde jaar een onderzoek gedaan naar het Kruidvat (Maud haar huidige werk). Het onderzoek bevat een interne analyse en een employer branding. Een employer branding is het werken aan een sterk werkgeversmerk waardoor mensen graag bij jouw organisatie wil werken.