Mert, student HBO communicatie per februari op zoek naar een afstudeerstage!

Mert

Mert kan een waardevol onderzoek uitvoeren en deels meewerken op de afdeling

Dit is Mert

Mag ik je voorstellen aan Mert? Mert is een student Communicatie op zoek naar een afstudeerstage startend in februari. Tijdens de afstudeerstage is Mert 2 dagen per week beschikbaar om aan de slag te gaan bij zijn toekomstige stagebedrijf. De overige dagen reserveert hij graag voor het uitvoeren van het scriptieonderzoek, waarbij hij jullie zal helpen met een communicatie/ marketing vraagstuk.

Mert heeft na het behalen van zijn middelbare school diploma gekozen voor de MBO opleiding Administratief medewerker, hierin heeft Mert niveau 2 en 3 gehaald. Mert wist dat dat nog niet zijn eindstation was en wilde nog een opleiding doen, hij heeft daarna gekozen voor de MBO niveau 4 opleiding Bedrijfsadministrateur. Echter, na het afronden van 3 verschillende MBO opleidingen wist Mert dat hij meer wilde. Hij heeft gekozen voor de HBO opleiding Communicatie. Mert heeft er nu een aantal jaar op zitten en kan met een gerust hart zeggen dat hij goed op zijn plek zit! Mert vindt binnen zijn studie vooral het creatieve gedeelte en het schrijven erg leuk verteld hij. Hij vindt het fijn om zijn creativiteit kwijt te kunnen in ideeën, maar ook in verschillende teksten. Het interesseert hem dat elke tekst anders geschreven kan worden op basis van de doelgroep.

Naast de vele theoretische kennis heeft Mert al eens eerder stage gelopen. Dit was een fulltime stage waarbij hij zijn communicatie/ marketing skills een flinke boost heeft gegeven. Verder heeft tijdens die stage ook geleerd zijn creativiteit beter in te zetten en te gebruiken voor het creëren van relevante content. Meer over deze stage lees je onderaan het profiel!

Mert is een echte doorzetter. Naast dat zijn school carrière anders is gelopen dan de meeste studenten verteld hij ook dat het hem aan motivatie zeker niet ontbreekt, vroeger was Mert namelijk wat zwaarder dan de gemiddelde leeftijdsgenoten. Hij is flink gaan sporten én op zijn voeding gaan letten en is daarom ook onwijs veel afgevallen!

Woorden die Mert omschrijven:
- Doorzetter
- Creatief
- Analytisch
- Oog voor detail
- Kritisch

Naast dat Mert een creatieve en analytische student is geeft hij aan af en toe nog onzeker te zijn. Hij is erg kritisch op zichzelf en wil graag alles goed doen. Geïnteresseerd in een kennismaking met Mert? Neem dan contact met mij op!

Dit kan Mert voor je doen

- Een marketing/ communicatie gerelateerd vraagstuk oplossen
- 2 dagen ondersteuning bieden op de afdeling
- Brainstormen over creatieve uitingen
- Content bedenken, creëren en verwerken

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

In het eerste jaar heeft Mert samen met een team een project georganiseerd genaamd MixM. Hierbij werd er kennis gedeeld op het gebied van marketing. Denk aan Guerrilla marketing, Ephemeral marketing enzovoort. Daarnaast waren er ook gastsprekers aanwezig. Mert zijn rol hierbij was om de notulen bij te houden, ook was hij de voorzitter. Verder heeft hij meegedaan aan een campagne voor Look-O-Look. Dit was ook een schoolproject. Hierbij was hij samen met een mede student het creatieve brein achter de campagne.

Mert heeft in zijn derde jaar stage gelopen bij het CBF. CBF is een non-profitorganisatie en is de toezichthouder van goede doelen. De stageperiode was een periode van februari tot en met juni. Mert werd warm ontvangen op kantoor en toevallig ook tijdens de lancering van een nieuwe huisstijl. Een leuk feestje dus! Na de kennismaking op kantoor werd hij ingewerkt. Al gauw kreeg hij een eigen bureau inclusief een computer waar hij mee kon werken. Daarnaast had Mert een document (hardcopy) op tafel waar er uitleg stond over de werkzaamheden en met welke programma's er gewerkt werd. De programma's waarmee Mert gewerkt heeft waren: Canva, MailChimp, Bratpack/CMS (content management systeem). Buiten deze programma's heeft hij ook gewerkt aan de website van het CBF en hield hij de sociale-mediakanalen up-to-date.

Naast de begeleiding die zijn stagebegeleider goed gaf, was zij ook redacteur. Dit was een groot voordeel, want qua taalvaardigheid heeft Mert flinke stappen gezet geeft hij aan. Na een goede inwerkperiode was het zijn beurt om zelfstandig aan de slag te gaan met het maken van content. In het begin ging het nog niet vloeiend en zonder slag of stoor, maar naarmate de tijd verstreek begon hij inspiratie te krijgen en de programma's steeds beter te begrijpen. Het CBF had ook op elke maandag een 'wist je dat' bijeenkomst. Hierin waren alle medewerkers aanwezig. Alle medewerkers kwamen één voor één aan de beurt om te vertellen waar zij mee bezig waren en waar zij mee zitten of tegenaan liepen. Daarnaast was er elke vrijdag een vergadering met mijn stagebegeleider. Hierin werd er besproken waar mijn stagebegeleider feedback op wilde geven. Ook was de gelegenheid er om te vertellen waar Mert zelf mee zit. Al met al was het een leuke en leerzame stageperiode bij het CBF.