Creatieve communicatie student met photoshop skills op zoek naar een meewerkstage!

Alissa

Allisa kan bij u meewerken op de communicatie en marketing afdeling!

Dit is Alissa

Mag ik jou voorstellen aan Alissa, een studente Crossmediale Communicatie uit Schagen. Ze kwam van de Havo en besloot om aan het MBO Dierenverzorging te gaan doen. Uiteindelijk nam ze een tussenjaar en ging ze fulltime werken als kledingverkoopster/adviseur en oriënteren welke studie ze zou gaan volgen. Nu gaat ze per september in het derde jaar instromen van de opleiding Communicatie.

Alissa heeft al erg veel gewerkt met verschillende social media kanalen en kan verschillende uitingen bewerkstelligen. Verder is ze kundig met Photoshop en Hitfilm, ook heeft ze hier al de nodige ervaring mee. In haar eerdere stage heeft ze een Social Media handboek geschreven, een bedrijfsfilm gemaakt en de Social Media geoptimaliseerd. Nu zoekt ze een stage waar ze actief kan zijn op verschillende fronten van communicatie, marketing en sales. Ze weet nog niet goed wat ze wil gaan doen na de studie, dus deze kans wil ze pakken om meer te weten te komen over haar toekomst! Uiteraard vind ze de creatieve kant en Social Media erg interessant. Momenteel wil ze ook heel graag meer leren over SEO en SEA.

Naast haar studie werkt ze momenteel bij de Hema. Ook is ze voorzitter geweest van het stembureau in Schagen tijdens de verkiezingen in 2017. Daarbij doet ze ook vrijwilligerswerk, in haar vrije tijd schrijft ze voor Stadsblogger bloggs.

Ik heb Alissa leren kennen als een spontane meid die makkelijk met mensen kan opschieten en praten. Wel is dit voorheen anders geweest, voorheen was ze communicatief niet heel erg sterk door haar onzekerheid; dit naar eigen zeggen. Momenteel gaat het haar enorm goed af en is ze super spontaan en sociaal, die onzekerheid is af en toe alleen aanwezig bij een lastige beslissing. Alissa is iemand die ten alle tijden een oplossingsgerichte wijze heeft van nadenken. Zij bestudeert eerst de mogelijke opties om alvorens tot een besluit te nemen. In haar manier van doen is ze altijd resultaatgericht. Dit houdt in dat Alissa het prettig vind om een bepaald doel voor ogen te hebben, ook is ze altijd graag zinvol bezig. Alissa is in de samenwerking actief bij projecten, ze is een harde werker en heeft niet de drang om de leiding te hebben. Verder voert ze taken makkelijk en goed uit en verwacht dit ook van anderen.

Dit kan Alissa voor je doen

- Meewerken op de Marketing
- Meewerken op de Communicatie afdeling
- Creatieve marketinguitingen
- Schrijven van een communicatieplan
- Social Media

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Alissa heeft meerdere projecten tijdens de opleiding en stage uitgewerkt en behaald. Ook werkt ze vrijwillig mee aan Stadsbloggers. Hieronder staan ze vermeld.

- Corporate story: het maken van een corporate story voor een bedrijf (Simon Lévelt). Hierbij moest Alissa het merk analyseren, een briefing en debriefing maken, concepten bedenken voor de film die in lijn is met het merk. Beeldmateriaal filmen, tekst bedenken en het geheel in elkaar zetten. Cijfer: 7,6

- De campagne: Alissa heeft meerdere concepten bedacht voor een nieuw product. In groepsverband zijn er een paar uitgekozen, Alissa heeft een hiervan visueel uitgewerkt en ieder heeft kwalitatieve interviews afgenomen over de bedachte concepten. Uitkomst van eigen interview geanalyseerd. Ons uiteindelijke concept uitgekozen op basis van de uitslag van deze interviews en deze uitgewerkt en voorgelegd aan onze 'opdrachtgevers' (school). Cijfer: 6.7

- Stage (Facebook handboek): het maken van een handboek die uitleg geeft over alles wat je met Facebook kan doen en waar je dit kunt vinden in de vorm van een tijdschrift. De vormgeving is gebaseerd op het tijdschrift van de stageplaats: Simon Lévelt. Deze is geheel in Word gemaakt, soms vectoren gemaakt van afbeelding met behulp van Photoshop.

- Stadbloggers: Alissa schrijft stukjes voor Stadsbloggers. Een plek waar mensen schrijven over hun ervaringen van bepaalde tentjes, feestjes, uitgaansgelegenheden etc. Dit zodat mensen die een stad bezoeken hier kunnen zien welke tentjes ze echt zouden moeten bezoeken. Op basis van gegeven informatie kunnen mensen kijken of dit past bij wat hun leuk lijkt.
Website: http://www.stadsblogger.nl/

Ook heeft zij meerdere andere projecten op school gehad, waaronder 'De redactie' (cijfers: 8,3 en 9,0), 'Het event' (cijfers: 6,9 en 8,0), 'Meet the press' (cijfers: 6,7 en 7,5), 'De organisatie-onderzoeksrapport' (cijfer: 6,8) en 'De strategie-verdediging strategisch plan (cijfers: V en 8,7). Ieder project werd weer onderbouwd met verschillende bijvakken.