Student van de business opleiding IVA opzoek naar een afstudeerstage

Terry

Terry kan jullie organisatie verder helpen door het oplossen van een vraagstuk en het uitvoeren van werkzaamheden die daaraan gerelateerd zijn.

Dit is Terry

Je bekijkt het profiel van Terry uit Putten. Terry is voor haar opleiding IVA business school opzoek naar afstudeerstage vanaf september. Haar voorkeur gaat echter uit naar starten in oktober omdat ze halverwege september terug komt van een reis die ze graag wilt maken (haar hogeschool is hier akkoord mee).

Tijdens de afstudeerstage van Terry kan ze een vraagstuk binnen jullie organisatie oplossen door middel van een onderzoek en daarnaast is ze ook bereidt om jullie te ondersteunen met werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het onderzoek. Haar voorkeur qua onderzoek en meewerken gaat uit naar de commerciële aspecten binnen de organisatie, zoals marketing, communicatie en/of sales. Daarnaast trekt ook eventmanagement en projectmanagement haar interesses. Om de kwaliteit van het onderzoek te waarborgen houdt ze graag 3 dagen gereserveerd om daaraan te werken, de overige dagen kan Terry jullie in de praktijk verder helpen!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn Terry haar interesses redelijk breed, dit komt door de brede opleiding die Terry volgt. Binnen haar opleiding leert ze namelijk veel verschillende aspecten binnen een bedrijf kennen om zo later (eventueel) zelfstandig ondernemer te kunnen worden. De opleiding vraagt hiervoor een zekere mate van zelfstandigheid van de studenten en ook dit bevalt Terry goed!

IVA business school is ten opzichte van andere HBO opleidingen erg theoretisch ingestoken. Zo heeft Terry nog niet eerder een halfjaar stage moeten lopen, maar wel meerdere kleine stages, onderzoeken en projecten uitgevoerd! Verder heeft ze ook al eens eerder een proefscriptie uitgewerkt (wederom een groot onderzoek) en een ondernemersplan opgesteld. Het oplossen van een vraagstuk en het goed uitwerken van het onderzoek is haar dus niet onbekend. Meer over deze ervaringen lees je onderaan het profiel en in haar CV.

In haar vrije tijd houdt Terry zich onder andere bezig met haar bijbaan functie junior recruiter. Communiceren met (onbekende) mensen is voor haar dus ook geen probleem. Eigenschappen die Terry verder omschrijven:
- Leergierig
- Extravert
- Doorzetter
- Communicatief vaardig
- Flexibel

Klinkt Terry als de geschikte student voor jouw organisatie? Neem dan contact met mij op!

Dit kan Terry voor je doen

- Een commercieel (marketing, communicatie en/of sales) vraagstuk oplossen
- Adviesrapport schrijven en implementeren
- 2 dagen per week werkzaamheden verrichten (bij voorkeur gerelateerd aan het onderzoek)

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Er zijn meerdere projecten die Terry heeft gedaan tijdens haar opleiding. Zo heeft Terry meerdere stageopdrachten afgerond, een ondernemingsplan geschreven en een (proef) scriptie gemaakt in samenwerking met een echt bedrijf. In het bijzonder zullen de laatste twee projecten en de bijbaan functie hieronder worden besproken.

Het ondernemingsplan:
Tijdens dit onderzoek van 6 maanden, heeft Terry samen (in een groep van 4) een ondernemingsplan opgesteld. Hierin zijn alle aspecten behandelt die je in een echt ondernemingsplan ook zou schrijven. Denk hierbij aan de rechten en wetgevingen waar het bedrijf aan moet denken, de financiële kant, de marketing- en de managementkant. Terry heeft dit in het tweede jaar succesvol afgerond.

Integraal strategisch managementplan (Ofterwijl een proefscriptie):
In het derde jaar van de IVA is Terry, samen met een groep van vier, aan de slag met het integraal strategisch managementplan (ISM). In combinatie met de schoolvakken van dat jaar heeft ze eerst de IST-situatie (interne en externe analyse) van het bedrijf onderzocht, die heeft zij op de helft van de schoolperiode gepresenteerd en verdedigd. Na toestemming heeft ze aan de hand van de IST-situatie het strategische vraagstuk neergezet. Deze is verder uitgewerkt in de SOLL-situatie (bijvoorbeeld OGSM). Ook dit is aan het einde gepresenteerd en verdedigd en succesvol afgerond.

Junior Rectruiter:
Ondanks dat dit geen project is, benoem ik het toch graag nog even. Onlangs is Terry begonnen als Junior Recruiter. Hierbij werkt ze aan de kandidatenkant van recruitment, tot het moment dat de kandidaten het contract ondertekenen. Door deze functie heeft ze goede communicatieve skills en weet ze deze in te zetten. Haar werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:
- Koude acquisitie van kandidaten
- Bedrijfsbezoeken
- Vacatures schrijven
- Intakegesprekken plannen