Leon, een student Commerciële Economie op zoek naar een uitdagende afstudeerstage

Leon

Dit is Leon

Mag ik je voorstellen aan Leon?

Leon(22 jaar) is een student Commerciële Economie die per februari op zoek is naar een afstudeerstage van 20 weken. Na het afronden van zijn havo heeft Leon ervoor gekozen om de opleiding Commerciële Economie te gaan volgen. Op de middelbare school was Leon al geïnteresseerd in de economie en vanwege de brede insteek van de studie heeft hij uiteindelijk gekozen voor de opleiding Commerciële economie.

Vanaf het begin van zijn studie heeft Leon gekozen voor de richting Global marketing en Sales. De bedrijfskant en de commerciële kant van de studie spreekt Leon erg aan. Tijdens zijn studie heeft Leon interesse gekregen in bijvoorbeeld neuromarketing. Hij vindt het erg interessant om te onderzoeken hoe bepaalde producten en of diensten beter kunnen aansluiten bij de behoeftes van de consumenten.

Naast zijn studie heeft Loen verschillende bijbaantjes gehad. Zo heeft hij gewerkt als klantenservice medewerker en werkt hij momenteel bij de Gemeente Alphen als belasting medewerker. Leon kan makkelijk met mensen praten en vindt het leuk om veel contact te hebben met andere mensen tijdens zijn werk.

Leon heeft als minor ‘Digital marketing’ gevolgd. Tijdens deze minor was het doel om een eigen ‘fictief’ bedrijf op te zetten. Hier heeft hij onder andere gewerkt aan de positionering van het bedrijf in de markt. Ook is hij bezig geweest met SEO en SEA voor zijn eigen fictieve bedrijf.

Wanneer Leon samen met medestudenten aan een groepsopdracht werkte kon hij duidelijke afspraken maken en hield zich ook altijd goed aan de gemaakte afspraken. Voor Leon is het belangrijk om eerlijk tegen elkaar te zijn. Een ontwikkelpunt voor Leon is het planmatig werken. Soms heeft Leon moeite om zijn werkzaamheden goed in te plannen, zodat hij tijdens een project ook nog stappen voorruit kan zetten. Hierin wilt hij zich de komende periode ook verder in ontwikkelen.

5 woorden die Leon omschrijven:
- Zelfstandig
- Sociaal
- Sportief
- Doorzettingsvermogen
- Eerlijk

Voor de afronding van zijn studie zoekt Leon op dit moment een afstudeerstage, waarin hij zichzelf verder kan ontwikkelen en bewijzen. Voor zijn onderzoek zou Leon zich graag willen vastbinden aan een marketing of sales gerelateerd vraagstuk. Dit zijn enkele voorbeelden van richtingen die hij interessant vindt en waar hij een opdracht over zou willen schrijven. Leon focust zichzelf tijdens het afstuderen juist het liefst op zijn onderzoek. Tegelijkertijd staat hij er in overleg voor open om mee te werken, zo lang de kwaliteit van het onderzoek gewaarborgd blijft.

Dit kan Leon voor je doen

* Strategisch marketing vraagstuk onderzoeken
* Denk o.a. aan consumentengedrag, marktonderzoek, marketingplan
* In de markt zetten van een nieuw product of dienst (businessplan)
* Ondersteunen bij sales of marketing werkzaamheden

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Het belangrijkste project dat Leon heeft uitgevoerd tijdens mijn studie is voor KEGA. KEGA is een bedrijf dat medewerkersplatformen creëert voor bedrijven. Zeker in de corona tijd is dit is waar behoefte aan is, omdat het contact met collega's voor velen een groot gemis is. Voor dit project heeft Leon onderzoek gedaan naar de behoefte van dit product in de gemeentelijke branche, en heeft hij de eerste stappen gezet om dit bij gemeentes te implementeren. Leon heeft voor hen een verslag achtergelaten waarin de behoefte duidelijk is aangetoond aan de hand van analyses en verschillende gesprekken die Leon met gemeenten heeft gevoerd.

In het 2e jaar van Leon zijn studie heeft hij een project gedaan voor Somnox. Somnox is een bedrijf dat een kussen heeft ontwikkelt die hun klanten een betere nachtrust moet bieden. Dit product was nieuw op de markt en het vraagstuk bij dit project was hoe je dit product het beste op de markt kon brengen. Aan de hand van focusgroepen en interviews kon worden vastgesteld dat er veel behoefte is aan een betere nachtrust, maar op welke plekken kon je dit product nou het beste onder de aandacht brengen? Hiernaar heeft Leon in een groepje onderzoek naar gedaan, en zijn uiteindelijk als winnaar gekozen van hun opleiding.