HBO-student Commerciële Economie op zoek naar een afstudeerstage per september in de regio Amserdam, Haarlem of Alkmaar

Niek

Niek kan een marktonderzoek uitvoeren en op basis daarvan een marketinggericht implementatieplan schrijven

Dit is Niek

Mag ik je voorstellen aan Niek? Niek studeert Commercile Economie en per september mag hij starten met zijn afstudeerstage voor een periode van 20 weken.

Niek heeft eerste de MBO opleiding commercieel medewerker en vestigingsmanager afgerond. Hij vindt het leuk om met handel en met sales bezig te zijn. Rond zijn 30e zou hij zijn eigen bedrijf willen hebben. Binnen zijn huidige opleiding leert hij veel over sales en marketing en zou dat graag toe willen passen.

Binnen de opleiding vindt Niek marktonderzoek en sales het leukst. Hij vindt het interessant om in kaart te brengen hoe je een doelgroep het beste kan overtuigen en om in beeld te brengen wat de wensen en behoeften van de klant zijn. Dit is uiteindelijk te vertalen naar een marketingcommunicatiestrategie, wat het plaatje voor Niek compleet maakt.
Het dieper ingaan op een theoretisch kader vindt hij minder interessant.

Niek heeft dus echt wat met ondernemen, daarom heeft hij voor de minor ondernemerschap gekozen. Hij heeft een eigen bedrijfje opgezet en heeft het hele ondernemingsproces doorgemaakt. Dit bedrijfje bood advertentieruimte aan op koffiebekers bij voetbalclubs. De adverteerders betaalden de kosten voor de koffiebekers bij die clubs.
Hij heeft het meeste ervaring op het gebied van marktonderzoek.
Tijdens zijn derde jaar van zijn huidige opleiding heeft een stage doorlopen bij een online marketing bureau op curacao. Daar heeft hij een marktonderzoek uitgevoerd naar een nieuwe, potentiele markt.
Verder heeft niek een paar maanden bij een saleskantoor gewerkt voor de verkoop van Eneco producten/diensten. Daarvoor heeft hij gewerkt bij de kamer van koophandel, waar hij een service verleende. Daar heeft hij geleerd erg klantgericht te werken.

Medestudenten omschrijven Niek als een doorzetter, kwalitatief sterk en communicatief sterk. Verder werkt hij graag zelfstandig en op een proactieve manier. Binnen de groep neemt hij het liefst de rol als leider op zich als de situatie daar om vraagt. Hij wilt sowieso gedeeltelijk de leiding hebben.

Kan Niek ondersteuning bieden binnen jullie organisatie?

Dit kan Niek voor je doen

- Marktonderzoek uitvoeren
- Sales activiteiten uitvoeren
- Marketingplan schrijven
- Klantcontact onderhouden

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Niek heeft in jaar 3 van zijn studie tijdens zijn meewerkstage van 20 weken o.a. een onderzoek moeten uitvoeren. Niek liep stage bij een online marketingbureau op Curacao, waar hij voor zijn stageopdracht marktonderzoek deed naar een potentiële doelgroep voor het stagebedrijf. Tijdens dit onderzoek heeft hij zich bezig gehouden met de externe en interne analyse, swot analyse en de confrontatiematrix en vervolgens op basis van deze gegevens een implementatieplan geschreven. In dit implementatieplan kwamen o.a. onderdelen als de aanbevelingen en kosten en baten aan bod. Het stagebedrijf was erg tevreden met de resultaten van het onderzoek en ook gaven zij Niek een mooi cijfer voor zijn dagelijkse werkzaamheden voor het bedrijf.

Niek heeft in zijn 4e en tevens laatste studiejaar gezamenlijk met 3 andere studenten een (proef) afstudeeropdracht gedaan. Tijdens dit studieproject werd er marktonderzoek gedaan voor een bepaalde organisatie. Er werd onderzocht wat de huidige doelgroep was van de organisatie, de potentiële doelgroep en d.m.v. welke aanpassingen binnen de organisatie er de komende jaren meer omzet en meer winst behaald kon worden. Niek heeft zich gedurende dit project o.a. bezig gehouden met de externe analyse, swot analyse, confrontatiematrix (SFA model) en binnen het implementatieplan met de aanbevelingen voor het bedrijf. Dit project heeft Niek uiteindelijk afgesloten met een 7.2 gemiddeld.