Gemotiveerde commerciële economie student op zoek naar een afstudeerstage per februari.

Mark

Dit is Mark

Maak kennis met Mark. Deze commerciële economie student is op zoek naar een afstudeerstage vanaf februari. Hij kan helpen bij sales, strategische marketing en content creatie. Mark is beschikbaar voor 20 weken, 40 uur per week. Hierbij ligt de focus op het onderzoek, maar op basis van zijn onderzoek kan hij, waar nodig, 16 uur aan meewerktaken oppakken.

Mark heeft zijn diploma op de havo behaald met een commercieel profiel. Net als velen wist hij niet welke vervolgstudie goed zou aansluiten, en koos uiteindelijk voor de opleiding commerciële economie aan de hogeschool in Rotterdam. Dit besluit nam hij na vijf verschillende meeloopdagen op diverse opleidingen en scholen.

Mark begon zijn studie zonder al te veel verwachtingen en ervaarde het verschil tussen de havo en het HBO als groot, vooral door de hoeveelheid vrijheid in grotere projecten in combinatie met lessen. Na het eerste blok was hij hier volledig aan gewend geraakt en vindt het nu leuk om met verschillende invalshoeken naar een opdracht te kijken. De invalshoeken met betrekking tot sales en marketing spreken hem het meest aan.

De meest interessante opdracht met het oog op zijn toekomst was een consultancy- en ondernemerschapsopdracht. De vrijheid om een opdracht op te pakken en dit goed te doen in combinatie met sales beviel hem zeer. Na zijn studie wil hij dan ook een masteropleiding aan de universiteit volgen om zich zo gericht mogelijk te ontwikkelen.

Als Mark zichzelf moet omschrijven, doet hij dat op basis van de volgende eigenschappen: een sterk aanpassingsvermogen en een analytische blik, waarbij hij altijd logische en haalbare stappen van een opdracht volgt. Hij kan goed en duidelijk communiceren over de genomen beslissingen in zijn presentaties. Graag treedt hij op de voorgrond en neemt hij de leiding over de invulling van tijd en de opdracht, dit alles op basis van beschikbare data vanuit een organisatie. Wat betreft hardskills beschikt Mark over het creatieve programma Canva en het officepakket. Hij kan goed communiceren in de talen Engels, Nederlands en Russisch.

Mark kan een divers aantal opdrachten uitvoeren, waarbij hij zelf graag aan de slag gaat met sales of marketing.

Dit kan Mark voor je doen

- Marketing
- Sales
- Content creatie

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Mark heeft tijdens zijn stage bij B&S onderzocht hoe binnen het Duty Free segment meer cross-selling kon plaatsvinden. Hier is zowel desk als field research uitgevoerd, doormiddel van bijvoorbeeld interviews met stakeholders, analytische gegevens verwerken, prognoses maken en nog veel meer. Mark heeft aan het einde van zijn stage een strategisch advies geleverd over hoe B&S dit kon bereiken.

Mark heeft voor Conspect een consultancy project uitgevoerd. Zo is er gekeken naar hoe Conspect haar nieuwste product moest uitbrengen op de markt. Hier is er veel met de doelgroep gesproken. Aan het einde van het project is er een sterk, gedetailleerd plan gecreëerd.