Creatieve studente Eva op zoek naar afstudeerstage richting marketingcommunicatie

Eva

Eva kan binnen de organisatie aan de slag met het maken van een marketingcommunicatieplan en kan hierbij ook een marktonderzoek uitvoeren.

Dit is Eva

Ontmoet de hardwerkende studente Eva! Deze studente is op zoek naar een marketing stage voor 5 dagen per week. In deze periode moet ze voor een half jaar stage lopen en ze wil dit graag doen op een marketing afdeling. Eva kan minimaal 2 dagen per week meewerken binnen de organisatie en de rest van de tijd zal ze werken aan haar onderzoek.

Eva zit op dit moment in het vierde jaar van haar studie ''Commerciële Economie''. De studie bevalt haar goed en sluit vaak aan bij haar interesses. Het gedeelte van de studie dat zich focust op sales ligt niet haar voorkeur. Gelukkig is het veel marketing gericht. Eva heeft 2 minors gevolgd. Dit waren de minors "Leiderschap" en "HR-analytics".

Tijdens haar huidige minor ''Leiderschap'' leert ze over High Performance organisaties en hoe deze te kenmerken zijn. Dit leren ze in de praktijk doormiddel van een project waarbij dit onderzocht moet worden. In dit project leert ze om op management niveau onderzoek te doen en te onderzoeken hoe open en actie gericht een bedrijf is. Tijdens andere projecten heeft ze meer over marketing geleerd. Denk hierbij aan het schrijven van een marketingplan, communicatieplan, brandbook, doelgroeponderzoek en social media beheer.

Tijdens haar laatste stage heeft ze voor een fashion bedrijf marketing opgepakt. In deze periode heeft ze veel gewerkt met de online marketing voor het bedrijf en gezocht naar nieuwe mogelijkheden voor klantenwerving.

Voor de komende stageperiode is Eva op zoek naar een bedrijf waarbij ze op de marketing afdeling kan meedraaien. Naast het doen van haar afstudeeropdracht is Eva ook inzetbaar op online gebied maar kan ze ook offline werkzaamheden uitvoeren. Ze is op zoek naar een bedrijf met een open sfeer waarbij ze veel kan leren. Voorbereiding en planning zijn sterke punten van Eva waar een stagebedrijf goed gebruik van kan maken. Voor de rest zoekt ze een bedrijf waar ze veel feedback kan ontvangen.

Kan Eva met deze werkzaamheden bij jullie aan de slag?

Dit kan Eva voor je doen

- Ondersteuning marketingafdeling
- Adobe Photoshop
- Social media
- Het opstellen van een marketingcommunicatieplan
- Uitvoeren van onderzoek

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Project 1: Een kort strategisch marketing plan over een zorginstelling in 10 weken geschreven.
Eva heeft in jaar 2 van haar opleiding in 10 weken een Strategisch marketing plan geschreven voor de zorginstelling Philadelphia zorg. Doordat dit in 10 weken gemaakt moest worden was dit een kort strategisch plan. Het plan bestond uit een interne analyse, een externe analyse, een SWOT-analyse en strategische opties voor de toekomst. Dit plan heeft Eva veel geleerd over de marketing en over wat zij interessant vind in de marketing. Het plan heeft daardoor ook een goed cijfer opgeleverd voor het begin van het jaar.

Project 2: Een eigen product op de markt moeten brengen in 30 weken ongeveer.
Over geheel jaar 2 (ongeveer 30 weken) moest Eva samen met 4 anderen een eigen product bedenken en deze op de markt zetten. Dit betekende een eigen website maken en op sociale media te werk gaan. Door de covid-19 moest alles online gedaan worden. Naast het maken van een eigen website en op sociale media te werk gaan moest Eva ook een brandbook, contentmarketing, customer journey en Financieel plan schrijven voor haar bedrijf. Dit project heeft voor Eva bevestigd dat marketing beter bij haar ligt dan sales.