HBO student build & environment (richting bouwkunde + projectontwikkeling) opzoek naar een uitdagende meewerkstage!

Remi

Dit is Remi

Mag ik je voorstellen aan Remi (23 jaar) uit Amsterdam? Remi studeert built environment, een nieuwe opleiding waarbij de hbo-opleidingen bouwkunde, bouwtechnische bedrijfskunde en civiele techniek zijn samen opgegaan in de brede bachelor opleiding. Tijdens de opleiding kan de student zelf een keuze maken uit acht afstudeerrichtingen: architectuur, architectonische techniek, constructie, water, projectmanagement, assetmanagement, stedenbouw en mobiliteit. Remi maakte de keuze voor projectmanagement door zijn interesse in bouwkunde.

Remi is daarom ook opzoek naar een bouwkundige stage. Tijdens de stageperiode (5 maanden) is Remi 3 a 4 dagen in de week beschikbaar voor meewerktaken, de overige dagen moet Remi besteden aan een onderzoek of opdracht voor de afronding van zijn meewerkstage. Dit onderzoek of de opdracht zal ik overleg met het stagebedrijf worden geformuleerd.

Voordat Remi startte met zijn huidige opleiding heeft hij twee jaar de HBO opleiding aviation operations gevolgd. Dit is een opleiding gefocust op luchtvaarttechniek waar hij super veel heeft geleerd en wat hartstikke interessant was. Toch besloot hij de stap richting een bouwkundige opleiding te maken. Dit door zijn grote interesse in bouwkunde/ projectontwikkeling. Deze interesse is ontstaan tijdens zijn bijbaan bij Brunel International (detacheringsbedrijf), waar hij verantwoordelijk was als bemiddelaar tussen engineers en derde partijen.

Op zijn huidige opleiding zit Remi helemaal op zijn plek. Zijn eerste jaar stond volledig in het teken van bouwkunde, waarna hij vervolgens (zoals eerder gezegd) de keuze maakte om afstudeerrichting projectontwikkeling te kiezen. Vanaf zijn tweede jaar ligt daar dus de focus op met verschillende vakken en programma's waar Remi sindsdien mee heeft leren werken. Denk hierbij aan programma's als Autocat en Refit.

Remi is een sociale student, die communicatief erg vaardig is. Daarnaast houdt Remi van structuur en is hij erg gedreven om van toegevoegde waarde te zijn. Een valkuil van Remi kan zijn dat hij te perfectionistisch is, wat er voor kan zorgen dat hij te lang bij een onderdeel blijft en tijd verliest.

Dit kan Remi voor je doen

- Werkvoorbereiding en uitvoering oppakken
- Werken met Autocat en Refit
- Ondersteunen waar nodig
- Meekijken als projectmanager
- Een waardevol onderzoek/opdracht uitvoeren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Onderstaand volgt een beschrijving van een viertal projecten waar Remi van Batenburg aan heeft gewerkt tijdens het tweede jaar van zijn studie Built Environment (afstudeerrichting projectmanagement). Elk project nam 10 weken in beslag.

Projectontwikkeling 2.1
Herontwikkeling van een projectgebied aan Omval-Weespertrekvaart te Amsterdam nabij het Amstelstation. Tijdens dit project ontwikkelde Remi samen met zijn projectteam van vier personen een volledig nieuw plan voor het kavel naast het spoor. Dit plan omvatte een vastgoedobject bestaande uit een woonblok welke circa 30 woningen en horeca huisvest, een park, de transformatie van ruimtes onder het spoor naar bedrijfsruimtes en een parkeergarage. Tevens is er nagedacht over de infrastructuur. Daarnaast is er ook een financieel plan opgesteld om het project rendabel te houden.
- Eindresultaat: 7,4

Uitvoeringstechnologie 2.2
Dit project ging de diepte in wat betreft de realisatie van een bouwobject bestaande uit een woonblok, gelegen in de Kolenkitbuurt te Amsterdam-West. Werkzaamheden bestonden uit het opstellen van een Bereikbaarheids-, Leefbaarheids-, Veiligheids- en Communicatieplan ten behoeve van de stakeholders. Ook is er een analyse gemaakt van het BIM 3D-model van het gebouw in Revit, hier zijn materiaalhoeveelheden uit afgeleid op basis waarvan een uitgebreide uitvoeringsplanning is gemaakt.
- Eindresultaat: 7,4

Onderzoeksproject Circulair Bouwen 2.3 & Bouwtransformatie Ontwerpproject 2.4
Tijdens dit interessante tweetal projecten kreeg Remi samen met een medestudent van zijn afstudeerrichting de leiding over een project van in totaal 8 studenten van de richtingen architectuur, architectonische techniek, constructie en projectmanagement. Het project omvatte de transformatie van een van de resterende torens van de Bijlmer Bajes, gelegen te Amsterdam naar een woontoren met horecafuncties. Dit leidde tot een integraal ontwerp voor de nieuwe bestemming van de toren, met de nadruk op circulariteit. Remi was onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van de projectplanning en het bewaken hiervan. Ook hield hij zich bezig met inhoudelijke zaken als het financierings- en exploitatieplan, de communicatie tussen de projectleden onderling en zat hij de vergaderingen voor.
- Eindresultaat: 6,5 & 7,2