Afgestudeerd student bedrijfskunde aan de Vu in Amsterdam opzoek naar een stage om zich verder te ontwikkelen

Mees

Dit is Mees

Mag ik je voorstellen aan Mees (21 jaar)? Een leergierige student aan de vrije universiteit van Amsterdam die recent zijn opleiding bedrijfskunde met een voldoende heeft afgerond. Voordat hij aan een master begint wil hij zich het komende jaar verder ontwikkelen en daarom kiest Mees ervoor om vrijwillig 4 dagen per week stage te gaan lopen bij een interessant bedrijf.

Alweer 3 jaar geleden koos Mees voor de opleiding bedrijfskunde, omdat hij economie sinds de middelbare school erg interessant is gaan vinden. Tegelijkertijd is het een brede opleiding, waar de student in zijn studieloopbaan keuzes kan maken m.b.t. zijn afstudeerrichting. Mees koos voor de richting finance en heeft hier dus vanaf het tweede jaar meerdere specialisaties in gehad. Denk aan het vak financial modelling, waarbij hij flink is bezig geweest met het modelleren binnen verschillende organisatie en het werken met Excel. Een tweede specialisatie ging over investmenst, wat levert het je op, wat zijn de risico's en hoe verklein je deze? Dat zijn een aantal voorbeelden van onderwerpen die tijdens die specialisatie veel aanbod kwamen om vervolgens een goed financieel advies te geven.

Daarnaast ging het onderwerp van Mees zijn scriptie over ETF returns. Een complex, maar super interessant onderwerp geeft Mees aan. Het schrijven was een zelfstandige, verantwoordelijke en vooral leerzame periode. Deze periode heeft Mees afgesloten met een mooie voldoende voor zijn scriptie en zo heeft hij zijn bachelor succesvol afgerond.

Mees gaat dus komend jaar vrijwillig een stage doen om zich verder te ontwikkelen. De reden hiervoor is simpel, Mees vind zichzelf nog jong en daarom is er genoeg tijd om extra kennis op te doen. De keuze voor zijn master heeft hij nog niet met 100% zekerheid gemaakt, maar een financiële richting zal het waarschijnlijk gaan worden. Mees is namelijk erg geïnteresseerd om zich daarbinnen verder te ontwikkelen. Dit is dan ook de reden dat een financiële stage hem voor de komende periode erg interesseert!

Buiten zijn opleiding heeft Mees meerdere bijbanen gehad. Eentje die eruit springt is toch wel dat hij vanuit zijn functie bij de Albert Heijn is gevraagd om teamleider te worden. Dit opleidingstraject sprak hem erg aan en deze mogelijkheid heeft hij dus ook met twee handen aangenomen. Echter kwamen er tijdens dit traject andere kansen op zijn pad en daarom kon de functie als teamleider niet doorgaan. Mees werd namelijk uitgenodigd om in de commissie van zijn studievereniging en belangrijke taak te voldoen. Ieder jaar organiseert zijn studievereniging de Amsterdam Career Days, een dag waar hoog opgeleiden studenten (Vu & UvA) kennis maken met bedrijven die opzoek zijn naar jongtalent. Mees is voor dit evenement verantwoordelijk voor het benaderen van interessante bedrijven (tot nu toe zijn er al 80 bedrijven die deelnemen).

Wanneer ik Mees vraag zichzelf te omschrijven in een aantal woorden, geeft hij het volgende antwoord:
"- Semi perfectionistisch (ik vind dat als je iets doet, je het goed moet doen)
- Ik ben een denker (niet perse impulsief, denk vaak na over de gevolgen)
- Teamspeler
- Sportief (ik hou van sporten en kan makkelijk verlies toegeven)
- Fanatiek (als ik iets wil bereiken ga ik er helemaal voor!)"

Dit kan Mees voor je doen

- Ondersteunen op de financiële afdeling
- Financieel onderzoek doen
- Financieel advies geven
- Ondersteunen met andere taken

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Bachelor Scriptie
-Het onderwerp van Mees' bachelorscriptie was de invloed van economische indicatoren op ETF returns. Hierbij is gekeken naar vijf verschillende landen en economische indicatoren zoals GDP growth rate, inflatie, rente, market capitalization etc. Mees heeft het schrijven van de scriptie als leerzaam ervaren, doordat je aangewezen bent op je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Omdat je de scriptie alleen schrijft leer je ook veel over jezelf. Denk hierbij aan hoe je omgaat met stress en tijdsdruk. Je komt er verder achter hoe zelfstandig en gedisciplineerd je bent.

Amsterdam Career Days
-Acquisition Officer: Mees is samen met een team van 7 medestudenten van de VU en UVA verantwoordelijk voor het benaderen van bedrijven om deel te nemen aan het grootste carrière-evenement van Amsterdam. Dit evenement trekt jaarlijks 1500 (master) studenten en ruim 80 bedrijven.

Bijbanen
-Sales Promoter Vandebron: Mees heeft energiecontracten afgesloten via door-to-door sales.
-Zorgstudent De Thuiszorgstudent: Bij verschillende ouderen heeft Mees geholpen met huishoudelijke taken en het houden van gezelschap.
-Teamleiderstraject Albert Heijn: Mees heeft deelgenomen aan het teamleiderstraject van Albert Heijn, waar hij shifts leidde en de verantwoordelijkheid had over meerdere medewerkers.
-Supermarktmedewerker Coop

Studievereniging Aureus
-Sports Committee: Mees had de functie secretary wat betekent dat hij verantwoordelijk was voor de notulen en het onderhouden van mailcontact met bedrijven.
-Bachelor Club BK: Mees had de functie van treasurer, wat betekent dat hij verantwoordelijk was voor de budgetten van activiteiten etc.