Student HBO Business Studies opzoek naar een uitdagende meewerkstage!

Tobias

Dit is Tobias

Mag ik je voorstellen aan Tobias (19) uit Alkmaar? Tobias studeert HBO Business studies en gaat na de zomer (september) naar zijn derde studiejaar. Hij wil dat jaar starten met een meewerkstage bij een gaaf bedrijf waar hij zich goed kan ontwikkelen. Hiervoor is hij full-time inzetbaar voor 5 maanden (20 weken) lang.

Na het afronden van de havo nam Tobias een tussenjaar omdat hij niet goed wist welke studie hij wilde gaan doen. Hij startte met werken in het magazijn puur om geld te verdienen, maar na een aantal maanden switchten hij van baan. Tobias werd receptionisten bij een bedrijfs-verzamelpand (een pand waar meerdere start-up's gevestigd zitten). Daar was hij verantwoordelijk voor het aannemen van de telefoon, het doorverbinden naar de juiste start-up, het verwelkomen van klanten en administratieve taken. Door deze ervaring heeft Tobias een beter beeld gekregen van welke opleiding hij wil gaan doen. Tobias koos voor Business studies omdat het een brede studie is waarin hij dus meerdere aspecten van het bedrijf leert kennen. Bedrijfskunde, sales en marketing zijn de drie aspecten die Tobias het meest aanspreken.

Tobias werkt graag aan projecten. Dit doet hij het liefst in teamverband, maar ook individueel kan Tobias goed werken. Het fijne aan projecten vindt Tobias dat het een startpunt en een eindpunt heeft. Hierdoor weet je wanneer het af moet zijn en wat je moet doen om het gewenste resultaat te behalen. Procesoptimalisatie vindt Tobias ook erg interessant. Probleemoplossend denken zit namelijk in zijn aard. De vader van Tobias is ondernemer en ook Tobias zou graag later een eigen onderneming starten.

Naast zijn opleiding heeft Tobias meerdere bijbanen gehad. De afgelopen tijd heeft hij ervaring opgedaan in de sales, door telefonische acquisitie te doen. Hiervoor is hij veel met klanten in gesprek en zo heeft hij zijn communicatieve vaardigheden verbeterd.

Tobias is erg kritisch en weet hierdoor wat zijn verbeterpunten zijn. Namelijk: planning, organisatie en structuur. To-do lijstjes en prioriteren helpen hem hier erg goed bij. Als ik Tobias zou moeten omschrijven in woorden, zouden dat de volgende woorden zijn:
- Sociaal
- Meelevend
- Creatief
- initiatief nemend
- Communicatief sterk
- Pakt snel nieuwe dingen op en is erg leergierig

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

In jaar 2 van de opleiding business studies heeft Tobias een consultancy project gedaan voor de organisatie KAM-interactive. Hierbij is gekeken naar het herpositioneren van de onderneming voor de juiste doelgroep en het beschrijven en verbeteren van de customer journey aangezien deze in deze sector erg complex is.

Voor geïntegreerde communicatie heeft Tobias een verslag gemaakt voor de tennisclub LTC Bloemendaal. Het doel van het verslag was aangeven hoe een vereniging het beste haar leden kan behouden in een periode waarbij fysiek contact niet tot nauwelijks mogelijk is. Dit is natuurlijk na aanleiding van de COVID-19 situatie.

Tijdens het tweede jaar van de studie is een business game georganiseerd. Studenten werden onderverdeeld in groepjes en er werd een licentie van een zogeheten business game vrijgegeven. Deze game stond voor de studenten een aantal dagen open en het stelde een programma voor dat een bedrijf vertegenwoordigde. In de organisatie kon aan alle factoren gedraaid worden, welke manieren van marketing, hoeveel geld hierheen ging maar ook de verschillende mogelijkheden van de logistiek zelfs tot het introduceren van nieuwe variaties van het product. Elke kleine verandering had een gevolg in het presteren en het resultaat van de onderneming.

Tobias heeft voor een fictief bedrijf een verduurzamingsplan gemaakt. De vraagstelling was; Op welke manier kan de onderneming minimaal 30% minder CO2 uitstoten. Hierbij werd gekeken naar meerdere aspecten in de onderneming, niet alleen het transport maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheden tot spreiding van magazijnen. Uiteindelijk schetste de uitkomst een nog veel betere situatie.