Student Business Studies op zoek naar een logistieke afstudeerstage

Joris

Joris kan zich bezig houden met verschillende logistieke projecten binnen de organisatie, waarbij de focus ligt op het optimaliseren daarvan

Dit is Joris

Mag ik je voorstellen aan Joris (23)? Een student Business Studies (afstudeerrichting logistiek), die voor zijn opleiding op zoek is naar afstudeerstage vanaf februari. Tijdens zijn afstudeerstage kan Joris 20 weken lang, 2 dagen per week meewerken binnen de logistieke afdeling en de overige dagen aan zijn scriptie besteden. Hij vindt het vooral interessant om onderzoek te doen naar het versnellen van de doorlooptijd van producten en hoe hij dat kan bewerkstelligen. Over het concrete onderzoek gaat hij graag met zijn stage bedrijf in gesprek.

Na het behalen van zijn havo diploma is Joris gestart met de opleiding Commerciële Economie. Dit is uiteindelijk geen goede match geweest, waardoor hij voor de opleiding Business Studies heeft gekozen. Deze opleiding is in de eerste twee jaar erg breed ingestoken, waarbij de studenten leren over verschillende vakgebieden. Na het 2e jaar moeten zij een keuze maken, welke richting zij op willen. Doordat Joris al in de logistiek werkte en hij daar toch een voorliefde voor heeft gekregen, heeft hij voor de afstudeerrichting logistiek gekozen. Tot dit moment heeft hij daar nog geen spijt van gehad.

Voor zijn opleiding heet Joris stage gelopen bij een exporteur van luchtvracht bij Schiphol. Daarnaast heeft hij verschillende projecten/beroepsproducten gemaakt in een team van 4/5/6 studenten. De projecten hadden vooral betrekking op voorraadbeheer, warehousing en procesoptimalisatie in de logistieke keten. Over zijn ervaringen staat onderaan de pagina meer omschreven.

Momenteel zit Joris voor zijn opleiding in Noorwegen, om de vakken van jaar 4 te behalen op de universiteit van Molde (specialised university in Logistics). Wat hij op eigen initiatief doet. Hier volgt Joris de volgende vakken:
- International transportation and distribution
- Norwegian Language and Culture
- European Transport Policy
- Applied Management Science
- Transport Economics

Joris staat zelf bekend als een sociale student die het niet erg vindt om zijn handen uit de mouwen te steken. Hij wordt door zijn vrienden en familie dan ook omschreven als een echte doorzetter. Wel merkt Joris dat hij het op sommige momenten lastig vindt om nee te zetten. Hier werkt hij wel aan door betere prioriteiten te stellen.

Woorden die Joris omschrijven:
- Sociaal
- Gezellig
- Proactief
- Hardwerkend
- Behulpzaam

Dit kan Joris voor je doen

✔ Onderzoek uitvoeren richting logistieke processen
✔ Procesoptimalisatie
✔ 2 dagen per week meewerken
✔ Het implementeren van verbeteringen binnen de processen

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Joris heeft zijn derdejaars meewerkstage volbracht bij IPHandlers (expediteur in de luchtvracht Schiphol). Hier heeft Joris 4 dagen per week meegewerkt en 1 dag gewerkt aan een project. Het project ging over digitalisering/automatisering van het inslag proces bij het warehouse aan de hand van collaborative decision making.
Resultaat: circa 50% besparing op het inslag proces.